Nyitvatartás

H-P:9.00-18.00 Szo-V:9.00-19.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Családi pancsolás az elefántoknál 2022. június 17.

Samu, az egyéves kiselefánt imádja a pancsolást. Időnként anyukájával, Angele-lel, de legtöbbször a „nagytesóval”, Arunnal veti magát a hűs habok közé. A fürdőzés része az is, hogy homokot szórnak magukra, ami afféle bőrradírként működik.

Samu, a kiselefánt, akinek nemrég ünnepeltük első születésnapját, tavalyi bemutatkozása óta az Állatkert legnépszerűbb lakója. Nemcsak nagyon aranyos, hanem különösen izgalmas megfigyelni a családtagjaival való kapcsolatát, akár a medence használatával kapcsolatban is.

Az ifjú ormányos – ahogy az elefántok általában – nagyon szeret fürdeni. Időnként anyukájával, Angele-lel együtt merül el a hűs habok között, ám a legtöbbször inkább a bátyjával, Arunnal bolondoznak a vízben. Önfeledten játszanak ilyenkor, s a nagyobb, kora és mérete miatt természetesen erőfölényben lévő báty igazi jó testérként hagyja érvényesülni öcsikéjét.

A pancsoláshoz kapcsolódik az is, hogy az elefántok, miután kijönnek a partra, gyakran homokot szórnak a nedves bőrükre, ami ilyenkor – egyfajta bőrradírként – segít az elhalt hámsejtek eltávolításában.
A pancsoló elefántok láthatók legújabb kisfilmünkben is, amelynek közzétételével egyúttal az állatkerti nyári vakációt is megnyitjuk.

A most induló nyári iskolai szünidőre sok programmal, élménnyel, látnivalóval készülünk. Egyrészt néhány héttel ezelőtt megnyílt a szezonális bemutatóhelynek számító Lepkekert, 24 különböző trópusi lepkefaj hatszáznál is több egyedével, akik közé be is sétálhatnak a látogatók. Másrészt rengeteg élményprogrammal, állatbemutatóval, látványetetéssel és más érdekességgel várjuk a látogatókat. Nincs hiány a kisállatokban sem, hiszen az elmúlt hetekben, hónapokban számos állatunknál volt gyermekáldás, illetve több korábban született állat mostanában mutatkozott be, és vannak olyan fiatal állataink is, akik – mint például a kiselefánt, Samu is – ugyan még a tavalyi évben jöttek világra, de még most is bőven gyereknek számítanak. Cseperedő kisállatokat lehet látni többek között a tarvarjaknál, a vombatoknál, a pusztai macskáknál, az éji majmoknál, az arany oroszlánmajmocskáknál, a Majorságban lakó háziállatoknál, az óriásvidráknál és a perzsa leopárdoknál is. Jövő héten pénteken – azaz június 24-én – pedig, este 7-től éjfélig különleges szentivánéji élményekkel várjuk a nagyközönséget.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.