Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Csintalan gorillagyerek 2021. január 8.

Indigo, a hároméves gorilla kislány nagyon eleven. Legújabb kisfilmünkben az látható, amint épp anyukája, N’yaounda hátán játszik dobszólót, és láthatóan nincs nagy kedve abbahagyni az anyai feddésre sem.

Mivel a koronavírus járvány miatt még mindig zárva kell tartanunk az Állatkert kapuit, továbbra is nagyon fontosnak tartjuk, hogy az interneten keresztül juttassuk el Hozzátok az állatkerti élményeket. Ezért – ahogy a múlt évben is – a szokásosnál is több kisfilmet igyekszünk megosztani honlapunk olvasóival, közösségi média felületeink követőivel.

Az elmúlt egy hónap kisfilmjeiben például megmutattuk, mit szóltak állataink az állatkerti Mikulás ajándékaihoz, hogy miként próbáljuk előre kideríteni a tavasszal születendő kiselefánt nemét, hogy miként járulunk hozzá a veszélyeztetett tarvarjak védelméhez a nálunk kikelt fiókáknak a faj természetes élőhelyére való visszatelepítésével, hogy milyen aranyosak a nemrég született óriásvidra kölykök, és hogy mennyit nőttek mostanában az Állatkertünkben cseperedő kisállatok.

Legújabb kisfilmünk gorilláink hétköznapjaiba enged bepillantást. Amikor Állatkertünk nyitva van, mindig érdemes hosszabban is elidőzni náluk, hiszen az ötfős csapat tagjai jóformán mindig csinálnak valami érdekeset. Különösen igaz ez legifjabb gorillánkra, Indigóra, aki egyébként karácsony előtt töltötte be harmadik életévét. A gorilla kislány szinte az egész napot mókázással, időnként rosszalkodással, a felnőttek bosszantásával tölti. Persze most sajnos nincs lehetőség arra, hogy gorilláink mindennapjainak látogatóink a helyszínen legyenek tanúi, hiszen a kapuk most zárva vannak. Ezért igyekszünk kamerával lesben állni, és a legérdekesebb pillanatokat kisfilmen megosztani a nagyközönséggel.

Mostani kisfilmünkön egészen pontosan azt lehet látni, amint Indigo épp anyukája, N'yaounda hátán játszik dobszólót. Ezt kiváló mókának találja, és láthatóan nincs nagy kedve abbahagyni az anyai feddésre sem.

Állatkertünkben egyébként már 1989 óta foglalkozunk gorillákkal, s az idők során – a mostani kicsivel, Indigóval együtt összesen öt gorilla bébi született nálunk. A korábbiak persze már felcseperedtek, és ma már más állatkertek lakói, többen közülük maguk is szülők már. A jelenlegi budapesti gorilla csapat összesen öt állatból áll: az ezüsthátú vezér, Golo nemrégiben ünnepelte negyvenedik születésnapját.

Mivel a nyugati síkvidéki gorilla őshazájában ritkulóban van és kritikusan veszélyeztetettnek számít, így állatkerti tartásuknak és szaporításuknak komoly természetvédelmi jelentősége is van. Úgy is mondhatnánk, minden állatkerti gorillabébi születése egy-egy újabb fontos eredmény a megmentésük érdekben folytatott munkában.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.