Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Down-szindrómás alkotók a fotópályázat legjobbjai között 2019. június 6.

Tavaszi fotópályázatunk legjobb képei közül többet Down-szindrómás alkotók, a Down Alapítvány fotóterápiás programjának résztvevői készítették. Most pedig jelképesen örökbe fogadták a nemrég megnyílt Lepkekert lakóit.

Aki mostanában figyelemmel kísérte az Állatkert híreit, bizonyára emlékszik arra, hogy az év elején fotópályázatot hirdettünk a Budapest FotóFesztivállal közösen. A pályázattal Állatkertünknek a fotóművészettel kapcsolatos nemes hagyományait is szerettük volna tovább vinni, illetve lehetőséget akartunk biztosítani arra, hogy mindazok, akik szívesen örökítik meg állatkerti sétáik legérdekesebb, legszebb pillanatait, alkotásaikat megoszthassák az Állatkert többi barátjával.

A „ZOOMolj rá!" címmel meghirdetett pályázat beadási határideje április 30-án volt. Összesen 221 pályázó több mint 1100 felvétele közül a Budapest FotóFesztivál szakértő zsűrije választotta ki a legjobbakat, amelyeket azóta az állatkerti kivetítőkön látogatóinknak is bemutattuk, illetve közzétettük őket honlapunkon és Facebook-oldalunkon is.

A legjobb képek között több olyan felvétel is akad, amelyet Down-szindrómás alkotók készítettek. Ők mindannyian a Down Alapítvány fotóterápiás programjában vesznek részt, ennek keretében készültek a pályázatra beküldött felvételek is. Állatkertünk különösen örül annak, hogy fotópályázatunkat az említett terápia résztevői is megtisztelték igen színvonalas képeikkel. Ennek jegyében a Lepkekert idei szezonjának kezdetéhez kapcsolódó sajtóesemény keretében külön is köszöntöttük az alkotóknak, Alapítványunk vezetője pedig a Lepkekert lakóinak jelképes örökbefogadásáról szóló oklevelet adta át a Down Alapítvány képviselőjének.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.