Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Egész nap mókázik a gorillagyerek 2020. szeptember 9.

Aligha van jobb szórakozás, mint hosszabb időn át figyelni Indigo, a csaknem hároméves gorilla kislány mindennapjait. Homokozik, bukfencezik, két lábon szaladgál, fűben kúszik, fára mászik, vagy éppen a felnőtt gorillákat bosszantja.

Állatkertünk emberszabású majmai nem véletlenül tartoznak a kert legnépszerűbb lakói közé. Így aztán honlapunkon is rendszeresen igyekszünk beszámolni mindennapjaikról, viselt dolgaikról, illetve az aktuális „családi eseményekről" is. Mostanában főként Móricról, az orangután kisfiúról írtunk, hiszen ő nem olyan régen, augusztus első napjaiban látta meg a napvilágot. Érdemes azonban odafigyelnünk Indigóra, a legifjabb budapesti gorillára is!

Indigo még 2017 decemberében született, ami azt jelenti, hogy néhány hónap múlva tölti majd be a harmadik életévét. Ez az életkor különösen izgalmas, hiszen még elég kicsi, és elég játékos, de már elég nagy és önálló ahhoz, hogy ne állandóan anyukája ölében vagy közelében legyen, hanem egyénileg fedezze fel a környezetét, eszeljen ki játékokat, és persze bosszantsa a felnőtt gorillákat.

Játszani nemcsak anyukájával, N'yaoundával szeret, hanem a csapat két másik nőstényével, Iringával, sőt a legidősebb gorillánkkal, Liesellel is. A baj csak az, hogy mostanában Indigo a kelleténél egy kicsit durvábban játszik, és ezt Liesel, sőt még Iringia is nehezményezi. Nemrégiben például játék közben Indigo a kelleténél jobban beleharapott Iringába, aki a szemtelen kölyköt mindjárt „becsomagolta" egy adag puha fagyapotba, hogy tanuljon már egy kis rendet.

Indigo természetére különösen jellemző, hogy szereti a határokat feszegetni. Meghúzkodja apja, Golo szőrét, vagy elcsen tőle néhány finom falatot, gondosan megtervezve persze a menekülési utat, s kihasználva azt, hogy a felnőtt gorilláknál sokkal fürgébb és mozgékonyabb.

Egymagában is sokféle játékot eszel ki: a kifutó egyik részében például afféle „homokozót" alakítottunk ki neki, s jót szórakozik azzal, hogy a homokot magára dobálja, vagy egyik kezéből a másikba pergeti. Szeret bukfencezni, két lábon szaladgálni, és a fűben meglapulva, laposkúszásban vadászni mindenféle bogarakra, s a fűben megbújó más apró élőlényekre. Kedvenc helyei közé tartozik az egyik mászófa legteteje: innen nagyszerűen lehet nézelődni, ráadásul tetszik neki, hogy kizárólagos joggal birtokolhatja a helyet, hiszen a többi gorilla idáig nemigen szokott felmászni.

Akinek van rá ideje, az állatkerti séta során érdemes hosszabb időt szánni a gorillákra, és különösen a kis Indigóra. Ha így teszünk, biztosak lehetünk abban, hogy sok mulatságos pillanat szemtanúi lehetünk.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.