Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Egy éves lett Hada, a tapír kislány 2021. február 26.

Néhány nappal ezelőtt töltötte be első életévét Hada, a tapír kislány, akinek tavaly látogatóink segítségével sikerült nevet találni. Az ünnepeltről egy kisfilmet is készítettünk, de tapírjainkat webkamerán is meg lehet nézni.

Állatkertünk legifjabb tapírja tavaly februárban született. Az első néhány héten azonban gondozóin és az állatorvosokon kívül még senki nem láthatta, hiszen a kicsinek és az anyának is a legteljesebb nyugalomra van ilyenkor szüksége. Mire végre bemutathattuk volna a kislánynak bizonyult jövevényt, eljött a március 15-e, amikor be kellett zárnunk az Állatkertet a koronavírus világjárvány miatt. Így a kicsi végül áprilisban debütált egy kisfilmmel, amelyet honlapunkon és közösségi felületeinken tettünk közzé.

A tapírbébi nevének kiválasztására egy szavazást hirdettünk. A befutó végül a Hada lett, amely spanyolul tündért jelent. Közben megmutattuk a tapír kislány első lépéseit a kifutóban, nyár derekán pedig azt is, hogyan pancsol a medencében.

Közben a közönség már a saját szemével is megcsodálhatta a jövevényt: május 20-án, amikor bő két hónapnyi zárva tartás után újra megnyitottunk, sok látogatónk mondta, hogy először a tapírok felé veszik az irányt, mert nagyon szeretnék már látni a kicsit.

November 11-én újra be kellett zárnunk a kapukat a pandémia miatt, így megint az internet segítségével igyekszünk pótolni a tapíros élményeket. Egyik webkameránk épp a Dél-Amerika kifutó képét mutatja, ahol a tapírok a vízidisznókkal és a nagy marákkal élnek társbérletben, így, ha Hadáék épp a kifutón tartózkodnak, akár valósidőben is meg lehet lesni, mit csinálnak éppen.

A webkamerán látható kép mellett azonban arra gondoltunk, hogy egy újabb kisfilmet is készítünk a tapír kislányról, annál is inkább, mivel a napokban ünnepelte első születésnapját.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.