Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Együtt a zsiráfcsapat 2017. január 20.

Sikeres volt Sauda, a január elsején született zsiráfborjú összeszoktatása a csapat többi tagjával. Az előzetes szoktatás után szerdán került sor a nagy összeengedésre, s mostanra már mind a hét zsiráfot egyszerre láthatja a nagyközönség.

SaudaAz elmúlt bő két hétben folyamatosan nyomon követtük Sauda, a január elsején született zsiráfborjú sorsát. Beszámoltunk világra jöveteléről, arról, hogy mikortól látható, sőt, a közönség bevonásával kerestünk nevet neki. A legfrissebb hírünk, hogy a gondozók sikeresen összeszoktatták a jövevényt a csapat többi tagjával.

Az újszülött zsiráfnak és az anyaállatnak különálló „szülőszobát” biztosítunk az elléshez, illetve az első egy-két hétre, amikor az állatoknak a legteljesebb nyugalomra van szükségük. Egy idő után azonban már nincs értelme a különválasztásnak, és eljön az ideje annak, hogy a jövevény megismerkedjen a csapat többi tagjával. Az összeszoktatás azonban lépésről lépésre, egy folyamat keretében történik.

Mindenekelőtt az újszülött kezdettől fogva érzékeli a többi állat jelenlétét, mert bár a többiektől a kicsi és az anyaállat el van választva, az elválasztó szerkezeteken keresztül látják, hallják, érzékelik egymást. Sőt, az is megesik, hogy a többi felnőtt állat az elválasztó elemeken áthajolva érdeklődik az újszülött iránt.

A következő lépés a zsiráfoknak otthont adó komplexum többi terének megismerése, egyelőre még csak az anyaállat társaságában. A borjú a múlt hét folyamán járt a belső csarnokban, és a kifutó egy részén is, persze úgy, hogy a többi zsiráf akkor más helyen tartózkodott. Csak ilyen előzmények után kerülhetett sor az összeengedésre.

A szerdai napon tehát kinyitottuk az elválasztó kapukat, s a zsiráfok végre közös térbe kerültek. Bár minden rendben alakult, az állatok nyugalma érdekében ezen a napon a zsiráfok melletti látogatóteret átmenetileg lezártuk. Csütörtökre azonban már nem volt akadálya a teljes látogatótér újbóli megnyitásának, s azóta az összes zsiráfot együtt láthatja a közönség. Mindössze az apaállat, Akin van külön istállórészben, de ő az aktuális borjútól függetlenül is általában külön „szobában” szokott lakni, és csak a kifutón van együtt a csapat többi tagjával.