Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Elefánttesók 2023. június 2.

Sokat játszik, birkózik és pancsol együtt a két elefánttesó, a már több mint ötéves Arun és a kétéves Samu. Érdemes tehát az állatkerti látogatás során az elefántok kifutóját is útba ejteni, hátha éppen játék közben lehet megfigyelni őket.

Állatkertünk barátai jól tudhatják, hogy nálunk nagy hagyománya van az elefántok tartásának, és hogy az utóbbi időben ismét rendszeresen örülhetünk kiselefántok világra jövetelének. Persze azért nem minden esztendőben, hiszen az elefántoknak eleve 22 hónap a vemhességi idejük, de most éppen két cseperedő kiselefántunk is van. Arun, az idősebb tulajdonképpen már nem is annyira kicsi, hiszen ősszel ünnepeltük az ötödik születésnapját. Samu viszont még csak a második életévét töltötte be áprilisban. Ide tartozik, hogy néhány hónappal korábban sajnos abban sem lehettünk biztosak, hogy egyáltalán megéri a kétéves kort, mert szervezetét egy súlyos betegség támadta meg, amelyet azonban állatorvosaink és az elefántok gondozóinak megfeszített munkájával végül sikerült legyőzni.

A két elefánttesó, Arun és Samu kapcsolatáról, illetve arról, hogy hogyan játszanak együtt, már akkor is beszámoltunk, amikor Samu még csak néhány hónapos, Arun pedig nem egészen négyéves volt. Azóta mindketten sokat nőttek, de a játékosságuk megmaradt.

Persze náluk is előfordulnak kisebb-nagyobb nézeteltérések, és előfordul, hogy Angele-nek kell rendet tenni köztük. Máskor viszont a két testvér önfeledt játékba merül. Szeretnek például birkózni, és noha Arun természetesen jóval nagyobb és erősebb a kis Samunál, jó testvér módjára a kistesót is hagyja nyerni. Mostanában egyre több időt töltenek a medencében is, hiszen mindketten imádnak pancsolni.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.