Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt: 3300 Ft Gyermek: 2200 Ft Diák: 2500 Ft

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00 Sz-V: 9:00-19:00

Előbújtak az első hóvirágok 2019. február 13.

Egyre több hóvirágot lehet látni Állatkertünk parkjában! Némelyikük már január végén előbújt. A legnagyobb számban a Xántus-ház előtti domboldalban, a sziklakertnél pompáznak, de hamarosan a Főkapu környékét is virágszőnyeg borítja majd.

Évről évre rendszeresen beszámolunk arról, mikor bontanak szirmot az első virágok Állatkertünk parkjában. Úgy látjuk, velünk együtt látogatóink is nagy örömmel fogadják az egyre-másra előbújó virágokat, talán azért is, mert erről a tél vége, a kikelet jut akaratlanul is eszünkbe.

Azon persze nincs mit csodálkozni, hogy az Állatkert parkjában, a szabadföldi növénybemutató helyeken legkorábban azokkal a virágokkal találkozhatunk, amelyek a hazai vadvirágok között egyébként is a legkorábban nyíló fajok közé tartoznak. Ilyen a hóvirág is. Az első hóvirágok nálunk a Xántus János-ház előtti lejtőn szoktak előbújni, aztán némi késéssel további hóvirágok is megjelennek ugyanitt, s pár hétre rá pedig már csaknem összefüggő virágszőnyeget alkotnak a Főkapu környékén lévő parkrészeken. Az azonban, hogy minderre mikor kerül sor, az időjárás alakulásának függvénye. 2018-ban és 2015-ben például már január közepén megjelentek az első hóvirágok, 2017-ben viszont február közepéig kellett várni az első hóvirágokra.

Idén január végén figyelhettük meg az első hóvirágokat, és mostanra már elég sok virít belőlük Állatkertünk parkjában, jóllehet a többségük még ezután fog szirmot bontani. De közben érdemes lesz figyelni más növények, így például a téltemető virágzását is.