Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Elutazó állatok 2022. január 25.

Az elkövetkező napokban több állatunk is elutazik, más állatkertbe kerül. Orangutánjaink közül például Jula, és itt született lánya, AnnaHanna Belgiumba utaznak, az egyik 2019-es születésű ázsiai vadkutya pedig hamarosan a Berlini Állatpark lakója lesz.

Nemcsak hozzánk szoktak érkezni állatok más állatkertekből, hanem tőlünk is utaznak Európa és a világ más állatkertjeibe. Ebben nincs is semmi rendkívüli, hiszen igen sok állatfajt szaporítunk sikeresen, a felcseperedett fiatalok életéhez pedig az is hozzátartozik, hogy idővel elhagyják a „szülői házat", és másik állatkertben folytatják felnőtt életüket.

Különösen igaz ez a ritkulóban lévő fajokra, hiszen természetvédelmi célú állatkerti szaporításukat nemzetközi tenyészprogramok hangolják össze, amelyeknek mi is részesei vagyunk. A tenyészprogramok – a dolgot persze kissé leegyszerűsítve – afféle világot átfogó társkereső szolgálatként lehet elképzelni, hiszen a cél az, hogy végül mindig a megfelelő tenyészállatok kerüljenek össze, s ezáltal az állatkerti állomány egészének genetikai sokféleségét is megőrizzük.

Az elkövetkező napokban, hetekben több állatunk is másik állatkertbe költözik. Egyik orangután nőstényünk, Jula például Budapesten született kölykével, a hétéves AnnaHannával együtt egy belga állatkertbe utazik hamarosan. Nemsokára útnak indul a Berlini Állatparkba az egyik fiatal ázsiai vadkutya nőstényünk is, aki még 2019-ben látta meg a napvilágot Állatkertünkben. A közeljövőben elutazó állataink között van a tavaly született fiatal matakó, aki Drezdába fog kerülni, az ugyancsak tavaly kelt üregi bagoly, aki pedig hamarosan a lengyelországi Opole állatkertjének lakója lesz. Mivel a Budapesti Állatkert szakmai berkekben többek között a rendszeresen szaporodó erszényesekről is nevezetes, nem meglepő az sem, hogy az elutazó állatok között több erszényes, éspedig rókakuzu, patkánykenguru és kovari is akad, akik szintén mind nálunk jöttek a világra.

Természetesen az összes említett fajt ezután is láthatja a nagyközönség, mivel az elutazó állatok mellett mindegyikből marad Budapesten. Hiszen ezeket az állatfajokat a jövőben is szeretnénk bemutatni, persze úgy, hogy ezután is rendszeresen legyenek utódaik, kölykeik és fiókáik.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.