Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Etetés a gyűrűsfarkú makiknál 2021. április 24.

A gyűrűsfarkú makik nagyon népszerűek, és biztos, hogy sok látogatónknak hiányoznak. Így most őket kerestük fel kameránkkal, hogy megmutassuk, hogyan telnek mindennapjaik. Persze a legérdekesebb időpontban, etetéskor látogattunk el hozzájuk.

A gyűrűsfarkú makikat olyan helyen mutatjuk be, ahol a közönség – normális körülmények között – be is mehet az állatok közé. Ezzel a látogatóinknak szinte olyan élményt kínálunk, mintha a madagaszkári vadonban sétálnának. Persze amíg a koronavírus világjárvány miatt átmenetileg zárva kell tartani az Állatkertet, a makikat sem lehet meglátogatni. Ezért is készült ez a kisfilm, hogy az élményeket addig videón tegyük elérhetővé. Kameránkkal épp etetéskor kerestük fel a gyűrűsfarkú makikat. A falatozás után tisztálkodás, majd szunyókálás volt a programjuk.

Az idei jubileumi emlékév kapcsán (155 éves lesz az Állatkert) talán azt is érdemes megemlíteni, hogy már az 1866-os megnyitás óta foglalkozunk különféle makikkal, gyűrűsfarkú makink pedig már 1912-ben is volt, sőt, amikor a második világháború után először sikerült egy makihoz jutnunk (1963-ban), az az állat is ehhez a fajhoz tartozott. Az elmúlt évtizedekben rendszeresen szaporodtak is, ami természetvédelmi szempontból is fontos, hiszen a gyűrűsfarkú maki veszélyeztetett állatfaj.
Madagaszkár élővilágának bemutatása egyébként is fontos, hiszen a Magyarországnál több mint hatszor nagyobb sziget Földünk „biodiverzitási forrópontjainak" egyike, egészen különleges élővilággal. Ráadásul számunkra még egy aktualitása van Madagaszkárnak, méghozzá Benyovszky Móric miatt: a 2021-es esztendő ugyanis Benyovszky-emlékév is egyben a neves utazó születésének 280., illetve halálának 235. évfordulója alkalmából.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.