Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Eugen pancsol és napfürdőzik 2022. augusztus 5.

Tavaly ősszel érkezett aligátorunk számára az idei nyár egészen különleges. A négy méternél is hosszabb hüllő korábbi lakhelyéhez ugyanis nem tartozott szabadtéri kifutó, nálunk azonban ez is rendelkezésére áll, és nagyon tetszik is neki.

Eugen, a mississippi – vagy más néven csukaorrú – aligátor a Nagy-tó sarkában álló, nádfedeles Krokodilház lakója. Lakosztályához nemcsak belső tér, hanem szabadtéri kifutó is tartozik, s a férőhely kint is és bent is medencével van ellátva.

A termetes állat tavaly ősszel érkezett (erről akkor kisfilmet is készítettünk), amikor az időjárás már nem volt alkalmas arra, hogy a kültéri részt is kipróbálja. Idén nyáron viszont már erre is megvan a lehetőség, ami azért is izgalmas Eugen számára, mert mielőtt Budapestre érkezett volna, évtizedekig egy olyan állatkerti állatházban lakott, amelyhez – bármilyen színvonalas is volt – nem tartozott kifutó.

Eugennek tehát a budapesti nyár új élményeket hozott. A kertkapcsolatos belső férőhelyről (ahol egyébként szintén látni lehet, ha ott van) rendszerint 11 óra tájban jön ki, s eleinte inkább a medencében szokott tartózkodni, később pedig, amikor már benne járunk a délutánban, jobbára a parton napfürdőzik. Miközben Eugen a kertes ingatlan előnyeit élvezi, gondozói épp ahhoz szoktatják hozzá, hogy a nap végén hívásra ismét visszajöjjön a Krokodilház belső terébe. Ennek majd kora ősszel lesz jelentősége, amikor a nappalok még kellően melegek, de este már jobban lehűl a levegő. Szerencsére Eugen és gondozói már remekül összeszoktak, és úgy látjuk, nagyszerűen együtt tudnak működni.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.