Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

„Félelmetes” állataink 2020. október 29.

Pókok, denevérek, baglyok. Gyakran láthatjuk őket a halloweennel, mindenszentek előestéjével kapcsolatos ábrázolásokon. De vajon miért tarták őket sokan borzongatónak, és milyenek ezek az állatok valójában? Legújabb kisfilmünkből kiderül.

A régi idők embere általában gyanakvással tekintett azokra az állatokra, akik éjjel aktív életmódot folytatnak. Úgy gondolták, ehhez mindenképpen természetfeletti, „ördögi" képességekre van szükség. Valójában ezek az állatok is nagyon fontos szerepet töltenek be a természet háztartásában. Az Állatkertben ezért arra is gondunk van, hogy a sok-sok cuki és bájos állat mellett jusson figyelem ezekre a „félelmetes" állatokra is. Ez a kisfilm is ezért készült.

Denevéreket az Ausztrálházban és a Varázshegyben láthat a nagyközönség, sőt, utóbbi helyen sokféle pókot is bemutatunk. És persze baglyokkal is lehet nálunk találkozni: például a Kisszikla oldalában lakó hóbaglyokkal, vagy a Pálmaházban látható mókás üregi baglyokkal. A közelgő halloween jó alkalom arra, hogy látogatóink megismerjék ezeknek az állatoknak a valódi arcát.

Az állatkerti látogatásra most nagyszerű lehetőséget kínál az őszi szünethez kapcsolódó akciónk, melynek lényege, hogy november 1-ig, azaz most vasárnapig a 18 éven aluliak jelentős kedvezménnyel, a szokásos gyermekjegy árának feléért látogathatják intézményünket. Közben elkezdődött a november végéig tartó Nyugdíjas Ősz is, így most a szépkorúaknak is extra kedvezményt kínálunk.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.