Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Felköszöntöttük a szülinapos elefántokat 2022. november 7.

Négy ázsiai elefántunk közül kettőnek is mostanában van a születésnapja. A két ünnepeltet, az ötéves Arunt és anyukáját, a huszonegy esztendős Angele-t vasárnap különleges szülinapi tortával köszöntöttük fel.

Pénteken volt Angele, az elefánt anyuka huszonegyedik születésnapja, kedden pedig két cseperedő kiselefántunk közül a nagyobbik, Arun lesz majd ötesztendős. Mivel a két születésnap ilyen közel van egymáshoz, vasárnap – november 6-án – mindkét ünnepeltet felköszöntöttük.

Egy igazi szülinaphoz persze torta is dukál, azonban az elefántoknak természetesen nem adhatunk olyan cukrászsüteményeket, amelyeket mi emberek szoktunk enni. Az ormányosok különleges igényeinek megfelelő tortához a piskótát, vagyis a tortalapokat – sok előzetes egyeztetés, konzultáció, kutatás és több próbasütés után – a Vita Stilo Hungary Kft. mentes cukrászüzeme készítette. A tészta alapanyaga zabpehely alapú massza, illetve egy kis kókuszliszt volt, amihez színezőanyagként sült céklát, illetve tököt és kurkumát adtak hozzá. A tortalapok közé krém gyanánt réti széna került, a tortadíszek pedig különféle zöldségek és gyümölcsök voltak. A torta tetejébe a vegán bagettből készült ötös szám került (a még ifjúkorú ünnepelt, Arun ötödik születésnapjára utalva), oldalra pedig ostyapapír felirat: ezeket szintén a Vita Stilo készítette.

A két ünnepelt közül előbb az ifjabbikat, Arunt engedték oda a gondozók a tortához, aki elefántmódra azonnal felrúgta a különleges finomságot, hogy minden alkotóeleméhez azonnal hozzáférjen, és a teljes kínálatból válogathassa ki a neki legjobban tetsző falatokat. Kicsit később csatlakozott a másik ünnepelt, Angele is, és persze vele tartott legifjabb elefántunk, a most másfél éves Samu, így végül hárman falatoztak az akkorra már kissé viharvert szülinapi tortából.

Ázsiai elefántjaink az Állatkert legnépszerűbb lakói közé tartoznak, ami a jelképes örökbefogadások számából is látszik. Egyedül Arunnak, az ifjabbik ünnepeltnek az elmúlt öt év során összesen 813 örökbefogadója volt, és a mostani aktív örökbefogadások száma is meghaladja a százötvenet. A prímet azonban most már a kistesója, a másfél éves Samu viszi, aki jelenleg mintegy félszáz örökbefogadóval büszkélkedhet.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.