Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Fióka az üregi baglyoknál 2021. június 11.

Legújabb kisfilmünk sztárjai a mókás ábrázatú üregi baglyok, akiknél április közepén volt gyermekáldás. A méretben már a felnőttekhez közelítő, de még pihés tollazatot viselő fióka egyre többször merészkedik elő a földalatti üregből.

Az USA déli államaiban, illetve Közép- és Dél-Amerikában is őshonos üregi baglyok nagyon népszerű állatok. Mókás ábrázatuk miatt gyakran osztanak meg az internetes közösségi médiában is róluk készült képeket, és Állatkertünkben is sok rajongójuk akad.

A Pálmaházban lakó üregi bagoly szülőpárunknál nemrégiben gyermekáldás volt: a fióka április derekán kelt ki a tojásból. Persze az első hetekben még nem igazán lehetett sokat látni belőle, de – amint az legújabb kisfilmünkön is látható – mostanában már egyre gyakrabban jön elő a földalatti üregből, és ilyenkor jól meg lehet figyelni. A fióka méretben már alig marad el a felnőttektől, de pihés tollazata még árulkodik zsenge koráról. Meg az óvatossága is, habár ez nemcsak a fiókákra, hanem a kifejlett üregi baglyokra jellemző. Szinte folyamatosan megfigyelés alatt tartják a külvilágot, gyanakvással vegyes csodálkozással nagyra nyílt szemeikben.

A közelmúltban egyébként sok már állatunknál is gyermekáldás volt. A legnépszerűbb kisállatunk természetesen továbbra is Samu, a kiselefánt, de van kis éji majom, tíz ázsiai vadkutya kölyök, sőt vannak prérikutya kölykök, az erszényből már kijáró kiskenguruk és pihés fekete hattyú fiókák is.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.