Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Flamingó óvoda 2018. augusztus 13.

Még június volt, amikor beszámoltunk a 25 flamingófióka kikeléséről. A jövevények azóta sokat fejlődtek. Érdemes megfigyelni, hogy az egyes fiókák nem a szülőpár mellett vannak, hanem az összes kicsi együtt van, mintha óvodában lennének!

Rózsás flamingóink idei szaporodásáról júniusban egyszer már beszámoltunk. Az akkor még igen aprócska jövevények azóta sokat gyarapodtak. Testalkatuk már jobban emlékeztet egy felnőtt flamingóéra, és a csőrön lévő görbület is kialakult már. Ugyanakkor testüket még mindig pihés tollazat fedi, és a felnőttekre jellemző fehér, illetve rózsás színek sincs még nyoma rajtuk.

Ebben a korban egyébként a csőr fejlődése az egyik legfontosabb dolog. Kezdetben ugyanis a fiókákat a szülőpár táplálja egy speciális váladékkal, az úgynevezett begytejjel. Amikor viszont a fiókák csőre már eléggé kifejlődött, a felnőttekhez hasonlóan tudnak vele a vízben táplálkozni.

Érdemes megfigyelni, hogy amíg az első két hétben a fiókák rendszerint a többi fiókától elkülönülten, a szülők közelében tartózkodott, mostanában viszont – s ez már jó ideje így van – inkább azt lehet látni, hogy a kolónia összes fiókája, vagyis mind a 25 állat, egyetlen csoportba verődik össze, mintha afféle óvodában lennének.

A flamingófiókák mellett persze több más kisállat, kölyök és fióka is cseperedik Állatkertünkben: például az elefántoknál, a gorilláknál, a sörényes hangyászoknál, a matakóknál, a zebráknál, a cebui disznóknál, a muntyákszarvasoknál, a gyűrűsfarkú makiknál, a törpe selyemmajmoknál, az ormányosmedvéknél, a vízidisznóknál, a kenguruknál, a koronásdarvaknál, valamint a batláknál és a skarlát íbiszeknél, sőt még a Holnemvolt Várban látható gyimesi racka juhoknál is.