Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Gidák és bárányok 2023. április 9.

Az állatsimogatóban tizenöt aranyos kecskegida született nemrégiben, a szemközti karámban lakó gyimesi racka juhoknál pedig öt kisbárány cseperedik. Őket is megcsodálhatja, aki a húsvéti hosszú hétvégén ellátogat Állatkertünkbe.

Állatkertünk háziállatokat bemutató zónájában, a Majorság térségében lakó állataink közül nemcsak a mangalicáknál (rólunk pár napja írtunk) volt gyermekáldás a közelmúltban, hanem az állatsimogató törpekecskéinél is. A bájos kisgidák nagyon érdeklődnek az állatsimogatót felkereső látogatók iránt, és sokat játszanak, szaladgálnak, szökdécselnek. Persze vigyázni kell rájuk hiszen még csak néhány hetesek, így aztán megsimogatni már lehet őket, de arra kérjük látogatóinkat, hogy ne vegyék fel, ne emeljék fel őket.

A hosszú hétvégén mutatkoznak be a nemrég született gyimesi racka bárányok is, akik az állatsimogatóval szemközti karámban laknak.

A kecskék, juhok és más gazdasági haszonállatok bemutatása nemcsak azért fontos, mert a városlakó emberek számára ezek a jószágok már nem is annyira ismerősek, sőt, egyenesen egzotikusnak számítanak, hanem azért is, mert oktatási szempontból is nagyon tanulságos, hogy a háziasítás, a domesztikáció következtében az évezredek során milyenné is alakultak a háziállatok a vad ősökhöz képest.

A nagypéntektől húsvét hétfőig tartó hosszú hétvégére a sok kisállat, illetve az úgynevezett „Légy ott!" élményprogramok (napi 23 látványetetés, tréning és állatbemutató) mellett a húsvéthoz kapcsolódó programokkal, például kreatív kézműveskedéssel, családi tojásvadászattal is készülünk. Sőt mi több, lesznek húsvéti programok a Margitszigeti Kisállatkertben is.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.