Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Golo szülinapi tortája 2015. október 9.

Két héttel ezelőtt köszöntöttük Golót, a budapesti gorillacsapat vezérét 35. születésnapján. Az erről szóló híradások nyomán sokan érdeklődtek azóta, hogy miféle tortát is kapott az ünnepelt. Képes gorilla-gasztronómiai írásunkból ez is kiderül.

Gorilla csapatunk vezére, a csaknem kétmázsás Golo szeptember 27-én töltötte be 35. életévét. Ez alkalomból természetesen fel is köszöntöttük, s mivel a születésnap nem az igazi szülinapi torta nélkül, természetesen tortával is készültek munkatársaink. A gorillák szája íze szerint való torta azonban nem egészen azonos az emberi születésnapokon szokásos cukrászati kreációkkal.

Golo tortájának alapját, tésztáját méretes piskótalapok alkották. Ezeket a hévízgyörki Maródi Cukrászdában készítették. A piskótalapok közé az állatházhoz tartozó takarmánykonyhában krém gyanánt mézzel és gránátalmával kevert túró került, ehető díszítésként pedig nagy gyümölcsdarabok, banán, ananász, szilva, barack és sok-sok szőlőszem szolgált. Gyertyákat természetesen nem lehetett a tortára rakni, ezért a gondozók harmincöt szál sóspálcikát szúrtak a torta tetejébe, lángocska gyanánt pedig mindegyik tetejébe egy-egy mazsolát tűztek.

Az ilyen módon előkészített finomságot délután négykor, a kifutóról való bejövetel után kapta meg az ünnepelt. Természetesen a gorillacsapat többi tagja is részt vett a szülinapi zsúron, számukra külön finom falatokat rejtettek el a gondozók a belső férőhely különböző pontjain.

Fotók: Marschalkó Bernadett