Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Gyermeknapi ajándék az állatoknak 2016. május 27.

A gyermeknap közeledtével e héten több állatunkat is új játékkal leptük meg. A keáktól a vízilovakig, sok állat örülhetett a meglepetésnek. Persze feledkeztünk meg a közönségről sem: a hétvégén az újból megnyitott Lepkekerttel várjuk látogatóinkat.

Új játékokat kaptak ajándékba Állatkertünk lakói a közelgő nemzetközi gyermeknap jegyében. Munkatársaink többek közt a keákat, a jácintkék arákat, a vombatokat, a makikat, a mókusmajmokat, az orangutánokat és a gorillákat, a rókamangusztákat és a zebramungókat, az elefántokat és a vízilovakat is megleptük egy-egy új játékszerrel.

Az állatok számára készült játékok voltaképpen a környezetgazdagítás egy formáját jelentik. Ennek célja, hogy programot adjon az állatkerti állatoknak, amivel elfoglalhatják magukat. A vadonbeli körülményekkel ellentétben ugyanis az állatkertek lakóinak nem kell egész napjukat a táplálék és az ivóvíz felkutatására, területük védelmére, a ragadozók elől való rejtőzésre és menekülésre, vagy éppen párkeresésre áldozni, hiszen itt mindezt készen megkapják. Így viszont sok szabadidejük marad, tehát az állatkertekben az egyik legnagyobb állatjólléti kihívás lefoglalni az állatokat ebben a sok szabadidőben. Ezért is szoktunk ilyen játékokkal kedveskedni nekik, de ez az egyik oka a rendszeres állatfoglalkoztatásoknak, állattréningeknek is, amilyeneket például a fókáknál vagy az elefántoknál lehet látni. További képek Facebook oldalunkon >>>

Az új játékokat kapott állatok mellett az állatkerti látogatóknak is igyekeztünk kedveskedni a nemzetközi gyermeknap alkalmából. Ezért már pénteken megnyitottuk a nyári szezonális látnivalónak számító Lepkekertet, amelyben kezdésként a trópusi lepkék 16 különböző fajában gyönyörködhet a közönség, Sőt, egy kis szerencsével még annak a csodának is tanúi lehetnek látogatóink, amint a bábokból épp kikelnek a kifejlett lepkék.