Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Gyöngyike, díszalma és más növénykerti szépségek 2023. március 31.

Nemcsak állatainkról, hanem növényeinkről is napról napra van mit mesélnünk. Látogatóink a kert több pontján is megcsodálhatják például a fürtös gyöngyikét, és most a legszebb a sötétrózsaszín szirmoktól roskadozó bíborlevelű díszalma is.

Köztudott, hogy mi nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyunk, s akik rendszeresen követik híreinket, azt is megfigyelhették, hogy a botanikai látnivalókról is rendre beszámolunk. Tíz nappal ezelőtt például a higan cseresznyék és a vérszilvák virágzásáról adtunk hírt, ám azóta ők már nagyrészt elhullajtották a szirmaikat. Sőt, közben a liliomfák nagy része is túl van már a virágzáson.

Ám például a Nagyszikla keleti sarkában (a szurikáták kifutójával szemközt) álló bíborlevelű díszalma most van a virágzás csúcsán. A sötét rózsaszín virágoktól roskadozó díszfához remekül illik az előtte álló aranycserje sugárzó sárgája, illetve a mögötte magasodó tiszafa sötétzöldje.

De nemcsak a cserjeszinten és a lombkoronaszinten, hanem a talajszinten is érdemes nézelődni, mert így több más szép virágra, például a kékeslila színben pompázó fürtös gyöngyikére is rábukkanhatunk. Ebből a kék gyöngyvirág, kígyóvirág, kígyóhagyma, illetve békahagyma néven is ismert hagymás növényből a rozsomákok kifutója melletti tavacskánál különösen sokat lehet látni.
Az elkövetkező hetekben is érdemes lesz nyomon követni a növénykerti híreket, hiszen hamarosan kezdődik a japán díszcseresznyék virágzása is.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.