Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hada lett a tapírgyerek neve 2020. április 16.

És mostantól a tapírok kifutójáról webkamerás képet is közvetítünk, így élőben be tudjuk mutatni a tapírcsaládot, amikor épp kiengedik őket a gondozók. Az időjárástól függően általában a délután 1 és 5 közötti időszakban szoktak kint lenni.

Több mint tízezer voks érkezett arra a szavazásra, amelyben látogatóink segítségét kértük a nemrég bemutatkozott tapír kislány nevének kiválasztásában. A három név közül végül a Hada lett a befutó, amely spanyol nyelven tündért jelent. Köszönjük mindenkinek, aki figyelemmel kíséri a Hada történetét, és szavazatával hozzájárult a név kiválasztásához.

A valóban tündéri apróságot, illetve a tapírcsalád többi tagját mától az internet segítségével élőben, valósidőben is meg tudjuk mutatni, ugyanis egy webkamerát állítottunk a Dél-Amerika kifutóra, ahol – több más újvilági fajjal együtt – a tapírok is laknak. Bár a kistapír most még nem lehet egész nap a kifutón, ha az időjárás engedi, a gondozók a délutáni órákban, általában a 13 és 17 óra közötti időszakban kiengedik őket. Így leginkább ebben az időszakban érdemes tehát figyelni a webkamera képet.

A Dél-Amerika kifutón kívül egyébként Állatkertünk néhány további kifutójára is rá lehet pillantani a webkamerák segítségével. Ezek a webkamerák most különösen fontosak, hiszen amióta a koronavírus járvány miatt a kapukat zárva kell tartanunk, az internet segítségével igyekszünk eljuttatni az otthonokba az állatkerti élményeket. Ennek érdekében a szokásosnál is több hírt és képes beszámolót, illetve kisfilmet teszünk közzé, és rendszeresen adunk közre olyan tartalmakat is, amelyek az internet segítségével igyekeznek helyettesíteni az állatkerti tanulmányi célú látogatásokat, foglalkozásokat.

Köszönjük, ha a járvány miatti zárva tartás idején támogatod kedvenc állatodat és az Állatkert munkáját: http://www.allatkertialapitvany.hu/tamogatas