Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Három orangutan kölyök a Budapesti Állatkertben! 2015. január 23.

Tavaly eddig példátlan módon három orangutan született az Állatkertben. Közülük Bulu Mata elutazott Angliába, azonban így is három orangutan csemete nevelkedik nálunk: Moira, AnnaHanna és Lone.

Állatkertünkben az orangutánok tartása több évtizedes múltra tekint vissza. Rendszeres szaporulatról azonban csak az 1990-es évektől beszélhetünk. Azóta összesen kilenc egészséges orangután látott napvilágot Budapesten. Egyszer – 2010-ben – már volt arra példa, hogy egy naptári éven belül két kölyök is született, de arra, hogy egy esztendőben három kicsi is szülessen, 2014-ig sosem került sor.

Bulu Mata, a 2014 szeptemberében született, első 2014-es orangutan bébi történetéről, majd az angliai „orangutan bölcsibe" történő utazásáról már beszámoltunk Bulu Mata jó helyre került, remekül érzi magát. Az itt látható videóban Alison Cronin beszél a Budapesti Állatkertben született kis állatról.
2014. november 24-én látott napvilágot AnnaHanna, majd december 18-án örülhettünk a harmadik kis emberszabású kölyöknek, aki szintén kislány lett. Ő a gondozóitól nemrégiben a Lone nevet kapta, a dán származású tudós hölgy, Lone Drøscher Nielsen iránti tiszteletünk jeleként, aki rendkívül sokat tesz a kiemelten veszélyeztetett orangutanok megmentéséért.

Jelenleg tehát a Budapesti Állatkertben összesen 3 orangutan csemete nevelkedik, hiszen nem szabad elfelejtkezni a 2010. áprilisi Moira létezéséről sem, aki ugyan már kinőtt a bébi korból, de igazi rosszcsont kölyökként fáradhatatlanul mókázik a látogatók nagy örömére!