Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hat gundikölyök a Varázshegyben 2017. július 18.

Gyermekáldás volt a gundiknál, ezeknél a bájos, Afrikában őshonos, fürge mozgású rágcsálóknál. Összesen hat kölyök cseperedik náluk. Aki látni szeretné őket, annak az állatkerti Varázshegybe, azon belül is a Kolónia galériára érdemes ellátogatnia.

A Nagyszikla belsejében kialakított izgalmas, komplex bemutatóhely, a Varázshegy egyik legérdekesebb állatfaja a gundi (Ctenodactylus gundi). Ez az Afrikában őshonos rágcsáló 2013 óta látható Állatkertünkben. Eredetileg nyolc állat érkezett hozzánk, de az egyedszám hamar gyarapodni kezdett, mivel a gundik nem sokkal érkezésük után szaporodásnak indultak. Azóta is rendszeresen megörvendeztetnek minket újabb és újabb kölykökkel, így a gundi csapat mostanra már tizennyolc egyedet számlál. Pedig a szaporulat egy részét más állatkertekbe szállítottuk (négyet Jihlavába, négyet pedig Zágrábba), és az eredeti nyolc állatból sincs már velünk az összes, hiszen az érkezésük óta már majdnem egy „gundi-öltőnyi” idő telt el.

A legutóbbi kölykök június végén, illetve július elején születtek: összesen hat apróság három különböző anyától. A gundiknál a nőstények szűk két hónapig vemhesek, az utódok száma pedig ellésenként egy és három között szokott lenni. A fiatalok legkésőbb egyéves korukig el is érik az ivarérettséget és a kifejlett méretet. Élettartamuk akár az öt évet is elérheti.