Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Havas csodavilág 2019. december 4.

Havazáskor is érdemes Állatkertbe jönni, hiszen Állatkertünk parkja havas csodavilággá változik! A táj szépsége mellett sok állatunk is pompás látványt nyújt ebben a közegben, és persze az is érdekes, hogy hogyan reagálnak a kifutójukat borító hóra.

December első hete mindjárt azzal kezdődött, hogy a hajnaltól kezdődő hóesés nyomán délutánra több mint tízcentis hóréteg fedte a parkot. Persze a sétautakat még reggel letakarítottuk, de egyébként szerte az Állatkertben havas csodavilágban lehetett gyönyörködni. A keddi napsütésben a hó olvadt valamicskét, de aztán szerdán megint volt némi szerény havazás.

Állatkertünk lakói különbözőképpen reagálnak a hóra. Egy részük nem igazán veszi jó néven, őket fűtött állatházakban láthatjátok ilyenkor. Másik részük számára a hazai, sőt a hazainál hidegebb telek is természetesek, a hó lételemüknek mondható. És vannak olyan állataink is, akiknek az őshazájában ugyan nemigen szokott havazni, és az Állatkertben is fűtött férőhelyük van, de ilyenkor mégis ki lehet engedni őket egy-két órára, hogy a hóban, a hóval játszanak. A kispanda és a takin őshazájában, a magas hegyek között például nem számít rendkívülinek a vastag hótakaró. A Fülöp-szigeteken őshonos cebui disznók viszont a vadonban nem sok havat látnak, de nálunk szívesen játszanak vele. Ami pedig a tigriseket illeti, bár őket sokan a dzsungel királyaiként ismerik, a mi Állatkertünkben szibériai tigriseket láthattok, az ő természetes élőhelyükön pedig télen a mínusz 40°C hőmérséklet és a hasig érő hó sem számít ritkaságnak.

A galériánkban szereplő képekkel, amelyeket Fülöp Zita munkatársunk készített, egy kis ízelítőt szeretnénk nyújtani a téli állatkerti hangulatból, mindenkit arra bíztatva egyúttal, hogy látogasson el hozzánk, s nézze meg mindezt a saját szemével is. Azt persze nem tudjuk megmondani, hogy a hó meddig marad meg, de az biztos, hogy az Állatkert az év minden napján, tehát ilyenkor télen is nyitva áll a látogatók előtt. Sőt, a közelgő Mikulás alkalmából pénteken, szombaton és vasárnap kedvezmények és programok is várják a nagyközönséget. Látnivalóból sincs hiány, hiszen az Állatkert lakóit télen is meg lehet tekinteni, még akkor is, ha a melegigényes állatokat ilyenkor a fűtött állatházakban érdemes keresni.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.