Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hoz-e a nyuszi kiselefántot húsvétra? 2021. április 1.

Már most teljes a készültség Állatkertünk elefántjai körül, hiszen az újabb kiselefánt várhatóan a következő hetekben jön majd világra. Legújabb kisfilmünkben a közelgő ellés előkészületeit mutatjuk be.

Novemberben kettős születésnapot ünnepeltünk az elefántoknál. Angele-t, az elefánt anyukát tizenkilencedik, Arunt, a kiselefántot pedig harmadik születésnapján köszöntöttük. A szülinap mellett pedig azt is bejelentettük, hogy Angele újra vemhes, és hogy harmadik borjának születése számításaink szerint 2021 tavaszára várható.

A közelgő ellés miatt két hete már teljes a készültség elefántjaink körül, ami egyrészt azt jelenti, hogy munkatársaink nemcsak nappal kísérik figyelemmel az elefántokat, hanem éjszakai ügyeletet is szerveztünk. Az ellés maga várhatóan éjszaka lesz, ezért az elefántcsarnokban, ahol Angele elleni fog, már korábban kiépítettünk egy több, távirányítással mozgatható, éjjellátó kamerából álló rendszert, amelyen keresztül az állatokat nemcsak a felügyeleti szobából, hanem munkatársaink mobiltelefonján keresztül is meg tudjuk figyelni. Emellett minden lehetséges eshetőségre felkészültünk az elléssel kapcsolatban. Most már az anyukán, Angelén a sor, mi pedig mindenben támogatjuk!

Legújabb kisfilmünkben dr. Sós Endre főállatorvos, Állatkertünk természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója, valamint Ilycsin László, az elefántok egyik gondozóka mesél az előkészületekről. Montskó Éva, az Állatkerti Alapítvány elnöke pedig elmondja, hogy az Alapítványhoz érkező támogatásokból szeretnénk egy „babamérleget" vásárolni: persze olyat, amivel az elefántokat lehet mérni.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.