Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Hulladékból készült tengeri őshüllő az Állatkert főbejáratánál 2021. november 23.

A vasárnapig tartó állatkerti hulladékcsökkentési hét részeként a főbejáratnál lévő kiállításunkon egy jókora tengeri őshüllő modellt is bemutatunk, amelyet Mokso Dávid készített kizárólag újrahasznosított anyagokból.

A 2021-es esztendőben november 20-tól 28-ig tart az Európai Hulladékcsökkentési Hét (European Week for Waste Reduction). Ahogy az elmúlt években, most is csatlakoztunk a kezdeményezéshez, és meghirdettük a Hulladékcsökkentési hét az Állatkertben elnevezésű programunkat, ugyancsak november 20-tól 28-ig.

A program részeként az Állatkert főbejáratán belépő látogatókat mindjárt a Főkapu téren egy szabadtéri kiállítás várja, hulladékcsökkentési kisokossal, és egy tengeri őshüllő modelljével, amelyet Mokso Dávid készített.

A népszerű youtuber különleges Mosasaurus modelljét három ok miatt is nagyon kedveljük. Egyrészt, mert segít látogatóinknak elképzelni, milyenek is lehettek ezek a rég kihalt tengeri őshüllők, és így az ismeretterjesztés, a szemléltetést is kiválóan szolgálja. Másrészt, mert a modell teljes egészében újrahasznosított anyagokból, különféle hulladékokból készült. Harmadrészt pedig, mert mint őslényszobor művészi alkotásként is megállja a helyét. A három méter hosszú és 90 kg súlyú modell készítéséről az alkotó videót is készített:

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.