Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Így esznek a rozsomákok 2021. október 2.

A rozsomák, más néven torkosborz bemutatása nem könnyű, de Állatkertünkben úgy szoktuk időzíteni az etetést, illetve a velük való foglalkozást, hogy a közönség minél többször aktív, tevékenykedő állatokat láthasson.

Bizonyára sokan ismerik a népszerű X-Men filmekből a Farkast, akit Hugh Jackman alakított. De azt talán nem mindenki tudja, hogy az angol eredetiben ezt a szereplőt nem Farkasnak, hanem Wolverine-nek, azaz Rozsomáknak hívják, és csak a magyar fordításban lett belőle Farkas. Valószínűleg azért, mert a fordítók úgy találták, hogy a rozsomák a hazai közönség számára nem elég közismert állat.

Rajtunk nem múlik a dolog, hiszen két rozsomákunk, Thuija és Igor már 2015 óta látható Állatkertünkben. Persze ezeket az állatokat nem olyan könnyű bemutatni, olyannyira, hogy van olyan állatkert, ahol ugyan tartanak rozsomákot, de azokból a közönség nem sokat láthat, mert nemigen merészkednek elő rejtekhelyükről látogatási időben. A mi rozsomákjaink nem ilyenek, ők sokat mozognak a kifutóban, melynek üvegfalán át kiválóan lehet látni őket. Persze azért ők is szoktak pihenni, de a napi ritmusokat meghatározó etetési időpontokat, és a velük való foglalkozás más teendőit is úgy időzítjük, hogy a nagyközönség mindél gyakrabban aktív, tevékenykedő állatokat lásson a rozsomákok kifutójában. Ebben egyébként a két állat nagyszerű partner, és kiváló kapcsolatban vannak a gondozóikkal is.

A rozsomákokat is érdemes meglátogatni a szombattól hétfőig tartó Állat- és Növényszeretet Fesztiválon! Az etetés általában 12:30-kor szokott lenni, a Légy ott! program részeként.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.