Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Így ismerkedik Rezső a medencéjével 2021. augusztus 13.

Állatkertünk legifjabb tapírja, a június 28-án született, tehát éppen másfél hónapos Rezső egyre gyakrabban próbálja ki a kifutóhoz tartozó medencét is. Kameráink megörökítették, hogyan kezdődött a hűs habokkal való ismerkedés.

Honlapunk rendszeres olvasói megszokhatták már, hogy a képekkel, fotókkal illusztrált cikkek, híradások mellett rendszeresen teszünk közzé különféle kisfilmeket is, hogy mozgóképen is bemutassuk Állatkertünk lakóit, különös tekintettel az új jövevényekre. Persze a személyes állatkerti látogatást a kisfilmek sem pótolják, de kedvcsinálónak mindenképpen jók.

Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk meg, hogy legifjabb tapírunk, a június 28-án született Rezső hogyan kezdett el ismerkedni a kifutóhoz tartozó medencével. Természetesen a gondos anyuka, Suki is mindig ott volt vele, hogy vigyázza és bátorítsa őt.

Az első kihívást az jelentette, hogy a kisállat megtalálja, hol a legkényelmesebb lemenni a medencébe. Utána a vízzel való ismerkedés volt a következő feladat, és nem sokkal később az állat már úszni is elkezdett. A tapíroknak az úszást nem kell tanulniuk, hanem azt már eleve, ösztönösen tudják, a gyakorlás azonban így is fontos, hogy az úszáshoz szükséges izmok megerősödjenek, és persze, hogy a kicsi egyre kitartóbb, állóképesebb legyen a medencében is.

A felvételek néhány nappal ezelőtt készültek, és a folyamat első lépéseit örökítették meg. Azóta a kicsi már sokkal gyakrabban és magabiztosabban merül el a medence hűs vizében.

A kis Rezsőről egyébként már korábban is többször hírt adtunk. Nemcsak születéséről számoltunk be, hanem arról a szavazásról is, amelyet a névadás kapcsán indítottunk, és amelyen a szavazatok kétharmadát a Rezső név kapta (egyébként most is van ilyen szavazásunk a vörös panda kölyök nevéről).

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.