Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Így kell beoltani a vadkutya kölyköket 2021. július 17.

Az újranyitás óta látogatóink napról napra figyelemmel kísérhették a vadkutya kölykök gyarapodását. Mai kisfilmünkben megmutatjuk azt is, milyen az, amikor egyenként meg kell fogni őket a védőoltások beadása miatt.

Nem túlzás azt állítani, hogy valóságos „baby boom" van most Állatkertünkben, hiszen szinte bármerre is járunk a kertben, mindenütt cseperedő kölykökkel, fiókákkal találkozhat a látogató. A jövevények közé tartoznak az ázsiai vadkutya kölykök is, akik március 23-án látták meg a napvilágot. A kicsik éppen akkoriban kezdtek előmerészkedni rejtekhelyükről, amikor az Állatkert kapuit fél évnyi kényszerű zárva tartás után május elsején újra megnyithatjuk. Azóta napról napra láthatja mindenki, aki ellátogat hozzánk, hogyan cseperednek a kicsik, hogyan játszanak, hancúroznak.

Most – egy kisfilm segítségével – azt is megmutatjuk, hogy milyen az, amikor egyesével meg kell fogni az összes kölyköt, hogy mindegyikük megkaphassa a szükséges védőoltást, a féreghajtót, és persze, hogy leellenőrizzük az állatok azonosító chipjeit. Fontos odafigyelni arra, hogy a már sorra került állatok ne keveredjenek össze azokkal, akik még nem kapták meg a vakcinát.

Az ázsiai vadkutyákat a látogatók közül sokan rókának nézik, mert kutyafélék és vörös bundát viselnek. Ám a dólnak, vagy vörös farkasnak is nevezett ragadozók a hazai vörös rókáknál sokkal erőteljesebb felépítésűek, és persze nem itthon, hanem Ázsia déli, keleti és délkeleti-felében őshonosak.
Ráadásul veszélyeztetett fajnak számítanak, így sikeres állatkerti szaporításukkal hozzájárulunk a biológiai sokféleség védelméhez, bemutatásukkal pedig ahhoz, hogy a közönség láthassa, mit is jelent a biodiverzitás, és hogy milyen sokféle különböző faj él bolygónkon. Ez különösen fontos a számunkra, ezért is csatlakozott Állatkertünk az „Együtt a biológiai sokféleségért!" nemzetközi koalícióhoz.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.