Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Íme az egy hete született zebracsikó 2023. május 10.

Egész napra még nem, de a kora délutáni órákra már kiengedik a gondozók a kifutóra Állatkertünk legifjabb jövevényét, a május 3-án született zebracsikót. A kicsi nevet még nem kapott, de azt már tudni lehet, hogy kislány.

Romy, a tizenöt esztendős zebrakanca 2010-es érkezése óta már több csikót is sikeresen felnevelt, így tapasztalt anyukaként gondoskodik legújabb utódjáról. A kiscsikóról már azt is tudjuk, hogy kislány, azaz kancacsikó, nevet viszont még egy kicsit később fog kapni. Néhány napja időnként már kiengedjük a kifutóra, de erre eleinte még a reggeli nyitás előtt került sor. Mostanra viszont már a nagyközönség is láthatja, bár még nem egész nap, csak bizonyos órákban.

A gondozók kora délután, általában 13 óra körül szokták kiengedni az istállóból, természetesen az anyazebrával együtt, és utána egy ideig – az időjárástól és a csikó kedvétől függően – kint is szoktak maradni. Az ifjú patás egyébként nagyokat szaladgál és fickándozik a kifutóban, mosolygásra késztetve mindenkit, aki csak arra jár.

A zebrák három faja közül Állatkertünkben a Kelet-Afrikában honos alföldi zebrákkal, annak is a Böhm-zebra nevet viselő alfajával találkozhat a nagyközönség. A két tenyészkanca, Romy és Tina, valamint a zebramén, Zucchero jóvoltából elég rendszeres a gyermekáldás, bár nem évenkénti, hiszen a zebráknál maga a vemhességi idő is nagyjából egy év, sőt, általában néhány nappal több is kerek egy esztendőnél. Állatkertünkben egyébként igen régóta foglalkozunk már zebrákkal: az elsők még 1883-ban érkeztek, az első budapesti – és egyben az első magyarországi – zebracsikó pedig 1930-ban jött a világra.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.