Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Ismerjétek meg Golót, a szülinapos gorillát! 2020. szeptember 26.

Ahogy azt már tegnap is megírtuk, negyvenéves lett Golo, gorillacsapatunk vezérhímje. Legújabb kisfilmünkben gondozói mesélnek az ünnepeltről, életének budapesti évtizedeiről, személyiségéről, és arról is, hogy milyen remek apuka.

Golo, Állatkertünk ötfős gorillacsapatának vezére most tölti be negyvenedik életévét. A tulajdonképpeni születésnap vasárnapra esik, de már pénteken felköszöntöttük az ünnepeltet, és honlapunkon is beszámoltunk nemcsak a köszöntésről, hanem Golo történetéről, családjáról, és arról, hogy negyven évével, ha matuzsálemnek nem is mondható, mindenképpen tekintélyes korú állat, hiszen a vadonban élő állatok a legritkább esetben élnek ennyi ideig.

De vajon milyen Golo személyisége? Milyen kapcsolatban áll gondozóival? Milyen apuka? Kisfilmünkben erről vallanak Golo legjobb ismerői, a gondozói, és a részleg vezetője, aki már 1989 óta foglalkozik vele.

A gorillák állatkerti tartása bemutatási és természetvédelmi szempontból is nagyon fontos. Golo igazán jó példa erre, hiszen bő három évtized alatt Állatkertünk közönségének egyik első számú kedvencévé lett, öt utódjával és nyolc unokájával, illetve a vadonban élő gorillákét jóval meghaladó életteljesítményével pedig jól mutatja, hogy az állatkerti szaporítás jelentős mértékben járul hozzá e kritikusan veszélyeztetett állatok megőrzéséhez.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.