Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Itt az idei első kecskegida! 2022. március 24.

Úgy látszik, visszavonhatatlanul itt a tavasz, ami együtt jár a kisállatok világra jövetelével is. Pár napja beszámoltunk a kisboci születéséről, s azóta ismét Állatkertünk Majorságában volt gyermekáldás, éspedig az állatsimogatóban lakó kecskéknél.

Ahogy egyre inkább benne járunk a tavaszban, egyre jobb az időjárás is, és persze Állatkertünk is egyre több és több látnivalót kínál az ide látogató nagyközönségnek. A legtöbb kisállat is ebben a szezonban szokott születni, s ennek megfelelően például a Holnemvolt Vár térségében található háziállat bemutatónkban, a Majorságban is több apróság cseperedik.

Március 14-én például egy kisboci jött a világra, az elmúlt napokban pedig az állatsimogatóban lakó kecskéknél is megszülettek az első gidák – összesen nyolcan -, sőt, a juhoknál is született egy kisbárány. A gidák közül egyelőre még csak egy – az elsőként született – lett kiengedve a tulajdonképpeni állatsimogatóba, így vele látogatóink már testközelből is találkozhatnak. A többiek egyelőre még egy elkülönített karámban tartózkodnak, de néhány napon belül ők is átmehetnek majd az állatsimogatóba. Közben pedig további gidák és bárányok születésére is számítunk.

A Majorságban cseperedő apróságokon kívül persze sok más kisállat látható még Állatkertünkben. Ők persze nagyrészt a múlt esztendőben jöttek világra, de még mindig gyereknek számítanak. Közülük az óriásvidra kölykök csak március közepén mutatkoztak be, tehát aki nem járt az elmúlt néhány héten Állatkertünkben, még biztosan nem látta őket. És persze továbbra is nagy népszerűségnek örvendenek a sokat játszó, hancúrozó perzsa leopárd kölykök, a múlt év végén született kispingvinek, köztük Sanyi, akit Dózsa György úti kalandja világhírűvé tett, és persze Samu, a kiselefánt, aki továbbra is a legnépszerűbb jövevény.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.