Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Itt vannak a fotópályázat legjobb képei 2019. május 15.

221 pályázó több mint 1100 felvétele közül választotta ki a legjobbakat a „ZOOmolj rá!” címmel meghirdetett fotópályázatunk szakértő zsűrije. Tekintse meg a legjobb pályaműveket tartalmazó galériát!

ZOOmolj rá! Ezzel a címmel hirdettünk fotópályázatot kora tavasszal a Budapest FotóFesztivállal együttműködve. A nyílt fotópályázatra, amelyek korlátozás nélkül bárki részt vehetett, egyedi ötletekről, egyéni látásmódról tanúskodó fotókat vártunk az alábbi témakörökben:
• „állati jó társaság" – állatok idilli és időtlen pillanatai, portrék, gesztusok, események;
• „titkos helyek" – rejtett zugok, búvóhelyek, rejtőzködő állatok;
• „részletben az egész" – az érzékelhető látvány különleges részlete.

Pályázni az Állatkertünkben, a 2019-es évben készített, más pályázatokon nem szerepeltetett felvételekkel lehetett. Alkotónként maximum 5 egyéni képet, illetve 1 tíz képből álló sorozatot lehetett beküldeni 2019. április 30-ig.

A pályázatra 221 pályázó összesen több mint 1100 képet küldött. A sok-sok pályamunka mindegyike igen színvonalas volt, így a Budapesti FotóFesztivál szakértő zsűrijének nem volt könnyű dolga. Végül azonban az alábbi képeket válogatta be a legjobbak, a fotópályázat legjobban sikerült képei közé:

A Fővárosi Állat- és Növénykert ezúton is megköszöni, hogy ilyen sokan megtisztelték pályázatunkat alkotásaikkal, és mindegyiküknek gratulálunk, külön is elismerésünket fejezve ki a legjobbak közé beválasztott képek alkotóinak. Természetesen érdemes ezután is nyitott szemmel és exponálásra kész fényképezőgépekkel járni az Állatkertet,
Állatkertünk természetesen nem most először (és nem is utoljára) hirdetett fotópályázatot. Az elsőt még 1931-ben írtuk ki. A régi idők fotópályázatairól további részletek itt olvashatók.