Jegyárak, jegyvásárlás


A 2020. március 31-ig érvényes elővételi jegyek,
felhasználhatók 2020. december 31-ig.

Nyitvatartás

 

Március 15-től ZÁRVA további intézkedésig

Január óta ekkorát nőttek a pingvinfiókák 2020. február 21.

Az elmúlt hetekben sokat nőttek a decemberben kikelt pápaszemes pingvin fiókák, akiket egy kis szerencsével már a kifutón is meg lehet figyelni. E veszélyeztetett faj szaporításával mi is hozzájárulunk a megmentéséhez.

Január első napjaiban adtunk először hírt egyik pingvinpárunk, Joy és Narancs decemberben kikelt fiókáiról. Az apróságokról nem sokkal később egy rövid kisfilmet is közzétettünk. Az azóta eltelt hetekben a két jövevény olyan sokat nőtt, s mivel fejlődésükkel párhuzamosan a magabiztosságuk is megerősödött, egyre gyakrabban merészkednek elő a költőüreg rejtekéből, ami azt jelenti, hogy egy kis szerencsével már látogatóink is megfigyelhetik őket.
A pingvinek mintegy másfél tucat különböző faja közül Állatkertünkben a veszélyeztetett fajnak számító pápaszemes pingvineket mutatjuk be. E ritkulóban lévő állatok megmentése érdekében az európai állatkertek összehangolt tenyészprogramot tartanak fenn, amelynek mi is résztvevői vagyunk, méghozzá komoly szaporítási eredményekkel. A pápaszemes pingvinek ugyanis 1994 óta szaporodnak rendszeresen állatkertünkben, s a két decemberi jövevény már a 39., illetve a 40. budapesti kelésű fióka. Ráadásul a róluk szóló első, január eleji híradásunk óta – egészen pontosan január 9-én – egy újabb fióka is világra jött a pingvineknél.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.