Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

„Jégnyalóka” Taikónak 2021. július 8.

A kánikula sem ellenfél Állatkertünk jegesmedvéjének: egyrészt, mert van egy saját medencéje, amelynek vizében bármikor megmártózhat, másrészt mert jeges finomságokat is szokott kapni, ami egyúttal programot, játékos szórakozást is jelent számára.

Kánikula idején sokan némi aggodalommal szoktak érdeklődni állataink hogyléte felől. A nyári forróság azonban egyáltalán nem ér minket készületlenül, hiszen a kert 155 évvel ezelőtti megnyitása óta minden évben volt nyár és kánikula is. Az Állatkertben eleve mindig kicsit kellemesebb az idő, mint mondjuk a város házai között, hiszen az árnyat adó lombsátor és a sok szabad vízfelület miatt a mikroklíma itt sokkal kedvezőbb.

Állataink férőhelyeit is eleve úgy alakítjuk ki, hogy ott különböző hőmérsékleti zónák, napos és árnyékos helyek is legyenek, hogy az állatok maguk dönthessék el, hol szeretnének tartózkodni, hűsölni, vagy napozni van-e inkább kedvük. A vízhez kötődő állatoknak medencéjük is van, sok helyen alkalmazunk hűsítő zuhanyt vagy vízpermetet (egyébként a látogatókat is számos párakapu várja szerte az Állatkertben).

Taiko, a népszerű jegesmedve, akinek csak egyet kell ugrania, hogy medencéjének hűs vizébe vesse magát, még jégbe fagyasztott finomságokat is szokott kapni. Igaz, őt ennek nem is annyira a „jegessége" érdekli, hanem maga a program, a szórakozás, amíg a jégtömböt szétszedi, és persze a finomságok, amelyeket a „jégnyalókába" fagyva talál.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.