Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kálmánka, Defi és Bori bari 2022. május 7.

Legújabb kisfilmünkben azt mutatjuk meg, hogy az állatkerti Majorság gondozói hogyan viselik gondját azoknak a jövevényeknek, akikről az anyjuk valamilyen ok miatt nem gondoskodott, és így nekünk kellett besegíteni.

Korábban már hírt adtunk arról, milyen sok kisállat cseperedik az állatkerti Majorságban. Kecskegidák, bárányok, sőt még egy boci is. Három apróságról azonban anyjuk nem tudott gondoskodni, így nekik a gondozók lettek a pótmamáik.

Az állatkerti állatgondozók munkájához ugyanis az is hozzátartozik, hogy időnként pótmamái lesznek egy-egy állatnak. Az Állatkertben persze elsősorban arra törekszünk, hogy ha csak lehet, a kisállatokat a saját anyjuk, saját szüleik neveljék fel. Mi csak akkor segítünk be, ha arra feltétlenül szükség van. A vadállatoknál persze ilyenkor is az a cél, hogy megfelelő vadságúak legyenek, és később ne az emberek, hanem a fajtársaik jelentsenek számukra társaságot. A háziállatokkal viszont egy kicsit más a helyzet, hiszen őket az emberek már évezredek óta tartják, tenyésztik. Így nekik nem kell vadaknak lenniük, hiszen a háziasítás, a domesztikáció nyomán viselkedésük része, hogy együttműködnek velünk. Mivel a cumisüveggel felnevelt kisállatok különösen kötődnek az emberhez, igencsak szelídek és barátságosak szoktak lenni.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.