Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Karácsony az Állatkertben 2022. december 26.

Cicatartók biztos tapasztalták már, hogy a macskák bizony hajlamosak különféle huncutságokat művelni a karácsonyfával. De vajon mi a helyzet a vadbivallyal, az orrszarvúval, vagy éppen az elefánttal. Karácsonyi kisfilmünkből ez is kiderül.

Állatkertünk lakói a maguk módján karácsonyoznak. Nekik a fenyőfa nem annyira az ünnep jelképe, hanem játéklehetőség, esetleg ennivaló: olyasmi, amit a szórakoztatásukra, környezetgazdagítás céljából adunk nekik.

A környezetgazdagítás tulajdonképpen azt jelenti, hogy az állatok jólléte érdekében mindenféle programokról, elfoglaltságról gondoskodunk a számukra. Hiszen amíg a természetben minden idejüket igénybe veszi a túlélésért való küzdelem, addig az állatkertekben sokkal kényelmesebben élnek, ami viszont azzal is jár, hogy sokkal több a szabadidejük is. Szabadidős programok kellenek tehát nekik. Környezetüket többféle módon gazdagíthatjuk, például valamilyen játékszerrel, lakóhelyük cselekvésre, mozgásra ösztönző berendezésével, vagy épp a táplálék furfangos módon történő kínálásával.

A karácsonyi hangulatot idéző fenyőfás környezetgazdagításra az Oázis Kertészet jóvoltából volt lehetőségünk, hiszen több szemrevaló fenyőt ajándékoztak Állatkertünk Alapítványának. Amint a kisfilmből is látható, az állatok nagy örömmel fogadták az ajándékot.
Állatkertünk egyébként az ünnepek alatt, illetve a két ünnep között is nyitva áll a nagyközönség előtt, csupán december 24-én és 31-én zárunk valamivel hamarabb a szokásosnál. Az ünnepi nyitvatartásról további részletek itt olvashatók.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.