Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kétharmaddal nyert Rezső! 2021. július 16.

Alig több, mint egy hét alatt majdnem harmincezer voks érkezett a kistapír nevére meghirdetett szavazáson. A befutó – a szavazatok több mint kétharmadával – a Rezső lett, így a jövevényt ezen a néven jegyezzük be a törzskönyvbe.

Amint arról már korábban beszámoltunk, június 28-án egy aranyos tapír kisfiú született Állatkertünkben. Bár egyelőre még nem nagyon merészkedik elő, múlt héten már egy kisfilmet is közzétettünk róla, illetve szavazást hirdettünk annak eldöntésére, mi legyen a kicsi neve. Három nevet bocsátottunk szavazásra, a Hektort, a Hernandezt és a Rezsőt.

Alig több, mint egy hét alatt közel harmincezer voks érkezett: a legtöbben a Rezső névre voksoltak, egészen pontosan a szavazatok 68,7 %-a, tehát több, mint kétharmada érkezett erre a névre. Legifjabb tapírunk, Suki és Géza kisfia így a Rezső nevet kapja.

Máskor is gyakori, hogy a különösen nagy népszerűségnek örvendő állatoknál az utódok nevét a nagyközönség bevonásával, szavazással választjuk ki. Így tettünk Rezső nővére, a tavaly született Hada esetében is, sőt, ha csak az elmúlt egy évet nézzük, szavazáson dőlt el például a két orangután bébi, az egyik óriásvidra kölyök, sőt még a nemrég született kiselefánt neve is.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.