Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kezdődik a tanév az Állatkertben is! 2021. szeptember 1.

Szeptember eleje nemcsak az iskolákban jelenti a tanévkezdést, hanem az Állatkertben is! Zoopedagógusaink gazdag kínálattal várják a tanulmányi csoportokat, a pedagógusok munkáját hasznos tanácsokkal, ötletekkel, módszertani képzésekkel is segítjük.

Az Állatkert zoopedagógiai csapata a 2021-es tanévkezdéskorAz ősz kezdete az Állatkertben is a tanévkezdés ideje! Persze nem az állatok ülnek be az iskolapadba, hanem az óvodások, illetve az általános és középiskolások tanulmányi csoportjai keresik fel intézményünket.

A korszerű állatkertek egyik legfontosabb küldetése az ismeretterjesztés, az oktatás, a környezeti nevelés, illetve a környezettudatos szemlélet formálása, amellett, hogy jelentős természetvédelmi és tudományos munkát is folytatnak, és persze természetközeli szabadidős programot, szórakozási, rekreációs lehetőséget is biztosítanak. Nincs ez másként a mi Állatkertünkben sem. Oktatási tevékenységünk nemcsak az állatokhoz kihelyezett információs felületekben, vagy a látványetetésekben és más hasonló programokban ölt testet, hanem abban a pedagógiai kínálatban is, amelyet a kertet felkereső óvodás, illetve általános és középiskolás csoportoknak kínálunk.

Állatkertünk telis-tele van kiváló lehetőségekkel, amelyet a tanárok, tanítók és óvópedagógusok mind felhasználhatnak munkájukban. Hiszen az iskolai szertárakban nemigen akad elefánt vagy éppen kenguru, az állatkerti bemutatók viszont kiválóan alkalmasak a szemléltetésre. Ráadásul az Állatkertben az is jó, hogy az itteni látnivalók nemcsak egy-egy tantárgyhoz vagy műveltségi területhez kapcsolódnak, hanem szinte valamennyihez.

A tanulmányi csoportokat mindenekelőtt jelentős kedvezményekkel várjuk, de rengeteg különféle tematikus séta, komplex foglalkozás és élményprogram is szerepel a kínálatban a gyermekek életkorához, illetve a tantervekhez igazítva. Rendszeresen tartunk oktatási programokat, nyílt napon mutatjuk be oktatási kínálatunkat, illetve szaktanácsadással és módszertani tréninggel is segítjük a pedagógusok munkáját. Emellett honlapunkról különféle módszertani segédletek, oktatási kiadványok is letölthetők.

Állatkertünkben, amely idén ünnepelte megnyitásának 155. évfordulóját, az ismeretterjesztő, oktató munkát kezdettől fogva igen fontosnak tartjuk. A szervezett keretek között zajló oktatás, azaz a zoopedagógiai tevékenység is több mint hatvan esztendőnyi múltra tekint vissza intézményünkben. Zoopedagógiai csapatunk magas színvonalú munkájára jellemző, hogy Állatkertünk 2014-ben elnyerte a Prima Primissima Díjat magyar oktatás és köznevelés kategóriában. Zoopedagógusaink akkor sem tétlenkedtek, amikor a koronavírus világjárvánnyal összefüggő intézkedések miatt Állatkertünk átmenetileg nem volt látogatható. Ebben az időszakban a Digitális Állatkert cím alatt megjelenő tartalmakkal hasonlóképpen igyekeztük helyettesíteni a tanulmányi csoportok állatkerti látogatását, ahogyan a digitális oktatás is pótolni igyekezett a tantermi foglalkozásokat.

Az Állatkert pedagógiai kínálatáról további részletek itt olvashatók.