Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilm a cseperedő éji majom kölyökről 2021. június 4.

Mai kisfilmünkben egy újabb Állatkertünkben született kisállatot mutatunk be: a Pálmaházban cseperedő éji majom kölyköt. Videón is nagyon aranyos, de érdemes személyesen is ellátogatni hozzánk, és élőben is megcsodálni.

Olyan sok kisállat született a közelmúltban, hogy úgyszólván minden héten be tudunk számolni egy-egy újabb jövevényről. A sok kölyök és fióka közül persze továbbra is Samu, a kiselefánt a legnépszerűbb, de a hancúrozó vadkutya kölyköknek, az aprócska prérikutyáknak, az erszényből már ki-kijáró kiskenguruknak és a pihés fekete hattyú fiókáknak is sok rajongójuk van.

Időközben a Pálmaházban lakó éji majmoknál is gyermekáldás volt. Ezekkel a Dél-Amerikában őshonos főemlősökkel az 1990-es évek eleje óta foglalkozunk, és olyan jól érzik magukat nálunk, hogy szinte minden évben újabb kölyökkel örvendeztetik meg a közönséget. Az idei apróság március elején látta meg a napvilágot, úgyhogy ő még a szülők gyámolítására szorul. Pontosabban a csapat egészének gyámolítására, hiszen nemcsak az anyukáján szokott csimpaszkodni, hanem a csapat többi tagjával is gyakran cipelteti magát. Testvére, aki 11 hónappal idősebb nála, már sokkal önállóbb. Velük együtt összesen öt éji majmot láthattok most Állatkertünkben.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.