Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilm a mentett sünökről 2022. május 14.

Nemrégiben 47 mentett, sikeresen rehabilitált sünt engedtünk vissza természetes élőhelyükre. Ennek kapcsán egy kisfilmet is készítettünk, a tulajdonkívüli elengedésen túl általában is bemutatva a sünökkel kapcsolatos mentőmunkánkat.

A sünfélék családjának jó kéttucat faja közül Magyarországon az úgynevezett keleti sün honos. Nemcsak a városoktól távoli élőhelyeken fordul elő, hanem kertes házas övezetekben, városi parkokban is gyakori. Ezzel együtt védett fajról van szó, és az Állatkertünkben zajló vadállatmentő munka keretében mi is erőfeszítéseket teszünk a sünök védelme érdekében.

A mentett, segítségre szoruló sünök között vannak sérült, legyengült állatok, olyanok, akik a szaporodási szezon végén születtek, és így nem volt idejük kellőképpen felkészülni a téli álomra, de akadt már dolgunk elárvult sünökkel, és olyanokkal is, akik avarégetés miatt szereztek sérüléseket. A cél természetesen mindig az, hogy a mentett állatok rehabilitációjával odáig jussunk, hogy végül visszajuttathassuk őket természetes élőhelyükre. Nemrég 47 sikeresen rehabilitált sünt engedünk el: az ennek kapcsán készült kisfilmben persze nemcsak magáról az elengedésről lesz szó, hanem a sünmentés egész folyamatát igyekszünk bemutatni.

Vadállatmentő Központunk egyébként a nagyközönség számára is látogatható, így az érdeklődő közönség azt is megfigyelheti, hogy munkatársaink miként gondoskodnak a mentett állatokról.

Az állatkerti vadállatmentő munka további hírei itt olvashatók.