Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilm a pancsoló vízidisznókról 2019. augusztus 18.

Csupa öröm az élet a vízidisznóknál, akik az egész nyarat víz mellett töltik. A kisebb és a nagyobb kölykök, és persze a felnőttek is örömmel mártóznak meg a medencében, ahogyan ez legújabb kisfilmünkön is látható.

A vízidisznók nem véletlenül kapták nevüket, hiszen nagyon kötődnek a vízhez. Őshazájukban, Dél-Amerikában is a vizes élőhelyeket részesítik előnyben, olyannyira, hogy a félig vízi életmódhoz való alkalmazkodás testfelépítésükre is rányomta a bélyegét. Ujjaik között úszóhártyák feszülnek, szemeik, füleik és orrnyílásaik pedig az évmilliók során a fej legfelső részére tolódtak, hogy ne kelljen az egész fejüket kiemelni a vízből, ha levegőt akarnak venni, vagy körbe akarnak nézni a víz tükre felett.

Természetesen a mi vízidisznóink is nagy örömmel mártóznak meg a kifutójukhoz tartozó medencében, sőt, igen gyakran valóságos családi strandolást rendeznek. Ezek az állatok ugyanis rendszeresen szaporodnak Állatkertünkben, olyannyira, hogy most is több különböző korú és méretű kölyök cseperedik náluk. Legújabb kisfilmünkben látható is, mennyire élvezik a vizet, és egymás társaságát is.

A kapibara néven is ismert vízidisznókról tudnivaló, hogy a legnagyobb testű rágcsálónak számítanak. A nagyobb termetű kifejlett állatok akár 50-60 kilót is nyomhatnak. Állatkertünkben a Dél-Amerika kifutóban lehet velük találkozni, ahol „társbérletben" élnek több más újvilági állattal, így a tapírokkal, az ugyancsak a rágcsálók közé tartozó nagy marákkal, illetve a Dél-Amerika jellegzetes futómadarának számító nandukkal.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.