Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilm a vombatcsaládról 2019. július 31.

Legújabb kisfilmünkkel a vombatcsalád, Molly, Wally és a kis Maya életéből nyújtunk ízelítőt. Aki élőben is látni szeretné őket, a kora délutáni etetést követően érdemes ellátogatnia az Ausztrál zónába, a vombatok kifutójához.

Maya, a negyedik budapesti születésű vombatkölyök életéről rendszeresen szolgálunk újabb és újabb híradásokkal. Januárban például arról számoltunk be, amikor először kezdett kilesni anyja, Molly erszényéből. Áprilisban már azt is meg tudtuk mutatni, hogyan kezdi a kicsi felfedezni a kifutót az éj leple alatt, múlt héten pedig arról adtunk hírt, hogy a vombatgyereket most már napközben is elég jó eséllyel lehet látni a kifutóban, különösen a kora délutáni órákban, etetés után. Most pedig egy kisfilmet is készítettünk, ízelítőként abból, amit – egy kis szerencsével – látogatóink láthatnak a vombatok kifutójánál.

Az erszényesek közé tartozó vombatokkal Ausztrálián kívül csak nagyon kevés állatkertben lehet találkozni, és még kevesebb azon kertek száma, ahol sikeresen szaporítják is őket. Jelenleg 8 európai állatkert foglalkozik vombatokkal, ám ezek közül 7 a kontinens nyugati felében, az Egyesült Királyságban, Belgiumban, Németországban, illetve Dániában található. Az egykori vasfüggönytől keletre eső európai országok állatkertjei közül viszont kizárólag Budapesten lehet ilyen állatokat látni. Európában egyébként több mint száz év alatt összesen 16 vombat született, ebből négy Budapesten az elmúlt nyolc esztendőben. Maya, a legifjabb vombatunk ősszel jöhetett a világra, de, ahogy az erszényeseknél lenni szokott, a pontos születési dátum nem ismert. Azt viszont már december elején is jól látták a gondozók az erszény tájékának domborodásából, hogy odabent újabb kölyök cseperedik. Azóta vombatgyerek már elhagyta az erszényt, sőt, az is kiderült róla, hogy kislány. Gondozói Mayának nevezték el.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.