Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilm az Állatkert parkjáról és növényeiről 2020. április 20.

Bár intézményünket mindenki úgy ismeri, „az” Állatkert, mi nemcsak állat-, hanem növénykert is vagyunk, valójában többféle növénnyel, mint állattal. Parkunk és botanikai gyűjteményünk néhány érdekességét főkertészünk most kisfilmen mutatja be.

Ezt a hetet egy olyan kisfilmmel indítjuk, amelyből kertünk gazdag növényvilágát ismerhetik meg az érdeklődők főkertészünk, Serdült Ádám kalauzolásával. Persze a világon minden állatkert többé-kevésbé parkosítva van, de a mi kertünk azon kevés állatkert közé tartozik, amely a sokféle állat mellett egyúttal a botanikus kertekre és arborétumokra jellemző gazdag növénygyűjteményt is felvonultat. Ahogy az állatokkal, úgy a növényeinkkel kapcsolatos történésekről is rendszeresen be szoktunk számolni: idén már hírt adtunk a legkorábban szirmot bontó hóvirág és téltemető virágzásának kezdetéről, az első tőzikék és ligeti csillagvirágok előbújásáról, sőt a március végi, április eleji virágpompáról is. Mivel a koronavírus járvány miatti ideiglenes zárva tartás következtében látogatóink a helyszínen sajnos nem gyönyörködhetnek kertünk pompás növényeiben, úgy gondoltuk, érdemes lenne egy kisfilmen is bemutatni botanikai gyűjteményünk néhány érdekességét.

Az Állatkertünkben díszelgő „zöld oázis" a közelmúltban több más érdekes kisfilmet, hírt és képes beszámolót tettünk közzé. Az a törekvésünk, hogy ha már zárva kell tartanunk a kapukat, a szokásosnál is több ilyen hírrel és videóval legalább az interneten keresztül igyekezzünk az állatkerti élményeket eljuttatni az emberek otthonaiba. Emellett rendszeresen teszünk közzé olyan tartalmakat is, amelyek az állatkerti tanulmányi látogatásokat, foglalkozásokat igyekeznek pótolni ahhoz hasonlóan, ahogy az iskolai oktatásban is digitális munkarenddel helyettesítik a tantermi foglalkozásokat. Ezek a tartalmak itt érhetők el.

Köszönjük, ha a járvány miatti zárva tartás idején támogatod kedvenc állatodat és az Állatkert munkáját: http://www.allatkertialapitvany.hu/tamogatas