Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilm az állatkerti állatorvos munkájáról 2020. március 16.

Legújabb kisfilmünk az állatkerti állatorvos munkájába nyújt bepillantást. A kamera segítségével most néhány perc erejéig dr. Sós Endre főállatorvossal tarthatunk. A páciensek között van rétisas, komodói sárkány, sőt még orrszarvú is.

Rendszeresen készítünk és teszünk közzé olyan kisfilmeket, amelyek segítségével az állatkerti kulisszák mögé tudunk bepillantást nyújtani. Nemrégiben például megmutattuk, hogyan nevelik gondozói a Zulu nevű szurikáta kölyköt, sőt azt is, hogyan tréningeznek munkatársaink a Cápasuli lakóival.

Legújabb kisfilmünk az állatkerti állatorvos munkájába enged bepillantást. A kamera segítségével dr. Sós Endre állategészségügyi és természetvédelmi igazgatóval, intézményünk főállatorvosával tarthatunk, s megnézhetjük, hogy kell szaporodásbiológiai vizsgálat céljából vért venni egy orrszarvútól, hogyan kell kezelni egy termetes komodói varánuszt, illetve hogyan zajlik egy mentett rétisas műtét utáni átkötözése altatásban.
Bár a kisfilm elkészülte óta annyi változás történt, hogy a kapukat átmenetileg be kellett zárnunk a látogatók előtt, éppen időszerűnek mondható annak bemutatása, hogy a közönség fogadásán kívül még mennyi minden zajlik az állatkerti színfalak mögött. Hiába vagyunk tehát zárva, munkatársaink most is teszik a dolgukat.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.