Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilm az Óceánok Évtizedéről 2022. október 1.

Nem először hozzuk szóba, hogy a 2021-től 2030-ig tartó évtizedet az ENSZ az Óceánok Évtizedévé nyilvánította, s hogy ehhez a kezdeményezéshez Állatkertünk is csatlakozott. Legújabb kisfilmünkből a részletek is kiderülnek.

Magyarországon az első olyan nyilvános akvárium, ahol tengeri állatokat is láthatott a közönség, Állatkertünk részeként nyílt meg 1912-ben, azaz éppen 110 évvel ezelőtt. Az azóta eltelt idők során mindig nagy érdeklődés övezte a tengeri élővilág bemutatását, s ez így van mind a mai napig. Bár egy olyan állatkertként, amely egy tengerrel nem rendelkező ország fővárosában működik, nem feltétlenül azonosak a lehetőségeink a tengerrel bíró országok állatkertjeivel, mégis mindig fontosnak tartottuk, hogy ilyen típusú élményeket, látnivalókat, ismereteket is kínáljunk az ide látogatóknak.

A tengeri élővilág bemutatása napjainkban különösen fontos, annál is inkább, mivel a 2021-től 2030-ig tartó időszakot az ENSZ az Óceánok Évtizedévé nyilvánította. Ennek egyik kiemelt programja az óceánokkal – ezen belül a tengeri élővilággal kapcsolatos – ismeretek terjesztése. A kezdeményezéshez Állatkertünk is csatlakozott, tudomásunk szerint az egyetlen hazai intézményként, szervezetként.

Az Óceánok Évtizedéről további információk itt olvashatók. Illetve rendszeresen hírt adunk a Cápasuliban zajló szakmai munkáról is: a legutóbbi videós beszámoló itt tekinthető meg.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.