Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kisfilmen a kis pandák 2020. augusztus 13.

Most kisfilmen is bemutatjuk Bendegúzt, a nemrégiben érkezett új kis panda hímet, aki a régebb óta nálunk élő nőstény, Auróra mellé érkezett. A vörös macskamedve néven is ismert faj veszélyeztetettnek számít, így fontos az állatkerti szaporításuk.

Egy hónappal ezelőtt már hírt adtunk arról, hogy a régebb óta Állatkertünkben élő nőstény kis panda, Auróra mellé a közelmúltban új párt szereztünk Bendegúz, a Németországból érkezett fiatal hím személyében. A cél az, hogy idővel összeszokjanak, és lehetőleg közös utódaik is legyenek majd. Aurórának korábban már volt kölyke, Bengedúz viszont most először lenne apa. A vörös macskamedveként is emlegetett, Ázsia szívében őshonos faj szaporítása nemcsak azért fontos, mert a kis pandák kölyökként még aranyosabbak, hanem fontos azért is, mert a természetben a kipusztulás veszélye fenyegeti őket.

A két állat az elmúlt hónapot már közös férőhelyen, kifutóban töltötte, s összeszoktatásuk, amely valójában egy hosszabb folyamat, elég jól halad. Persze eddig azért volt köztük némi távolságtartás, de a napokban – már a videóban szereplő felvételek elkészülte után – olyan esetet is megfigyeltünk, amikor a két állat egy tálból „cseresznyézett", ami igen bíztató a jövőre nézve.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben 1990 óta foglalkozunk vörös macskamedvékkel, és az azóta eltelt harminc év során több alkalommal szaporítani is sikerült őket.

Az új hím kis panda természetesen nem az egyetlen újdonság az Állatkertben, hiszen az elmúlt hetekben rengeteg kisállat, kölyök és fióka jött világra, és új, korábban be nem mutatott állatok, például aranyszőrű takinok és Parma-kenguruk is érkeztek.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.