Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Koalák a kifutón 2016. július 11.

Ha az időjárás alkalmas rá, gondozóink a kifutóra is kihozzák a két koalát – de természetesen csak felváltva. Nur-Nuru-Bin egyébként a múlt hónapban töltötte be negyedik életévét, Vobara születésnapja e hónap 29-én lesz esedékes.

Nur-Nuru-BinJóllehet a koalákat a rájuk vonatozó szigorú előírások miatt legtöbbször a klimatizált állatház belső terében tartózkodnak, az évnek ebben a szakában viszonylag gyakori, hogy a gondozók hosszabb-rövidebb időre a kifutóba is kihozzák őket. Ilyenkor még üvegfal sincsen a közönség és az állatok között, de amíg valamelyik koala a kifutóban van, addig végig ott van vele az egyik gondozó is a biztonság kedvéért.

Nur-Nuru-BinMivel az állatok ilyenkor kevésbé szoktak álomba merülni, sokszor azt is meg lehet figyelni, hogy bár a koalák többnyire takarékoskodnak az energiával, szükség esetén meglepően fürgén tudnak ugrani és mozogni.

A napokban egyébként éppen félúton vagyunk a két koala születésnapja között. Nur-Nuru-Bin ugyanis június 16-án volt négyesztendős, Vobara pedig július 29-én tölti majd be negyedik életévét. Ebben a koalák valójában elég különlegesnek számítanak az állatkertekben tartott erszényesek körében, mert éppen az erszényesekre jellemző sajátos szaporodásbiológiai viszonyok miatt általában nem sikerült pontosan kifigyelni az ellés időpontját. Ezért például a kenguruknál, vagy akár a vombatoknál is a születési időre inkább csak következtetni szoktak a kölyök erszénybeli fejlődése alapján. A koalákra vonatkozó előírások azonban olyan szigorúak, hogy lényegében minden állatkerti koala lakóhelye be van kamerázva, így a felvételek utólagos visszajátszásával általában meg lehet határozni a kölykök pontos születési dátumát.