Nyitvatartás

H-P:9.00-17.00 Szo-V:9.00-17.30
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kölykök és fiókák 2016-ban 2016. december 27.

Az idén sem volt hiány újszülött, illetve újonnan kelt állatokban. A legnagyobb figyelmet talán a kis panda és a sörényes hangyász kölyök kapta, de a vombattól a szurikátán át a pingvinekig nagyon sok állatunknál volt még gyermekáldás.

A most véget érő esztendőben ismét olyan sok állat jött világra Állatkertünkben, hogy a legfontosabb szaporulatok tételes felsorolása is terjedelmes listát alkotna.

Az erszényeseknél ismét volt vombat kölyök, a tenyészpár 2011-es érkezése óta már a harmadik, ami azért is különleges, mert az elmúlt több mint egynegyed évszázadban egyetlen más európai állatkertben sem születtek vombatkölykök. A Bennett-kenguruknál öt, a nyugati szürke óriáskenguruknál pedig két apróság cseperedett fel ebben az évben.

A gyűrűsfarkú makiknál három, az ázsiai vadkutyáknál hét, a szurikátáknál tizenegy, a Lyle-repülőkutyáknál kettő, a zöld agutiknál ugyancsak kettő kölyök jött a világra, de szaporulat volt a lajhároknál és a sörényes hangyászoknál, az ormányosmedvéknél, illetve a kis pandáknál is.

A patások közül a muflonoknál egy bárány, a nyaláknál ugyancsak egy borjú, a muntyákszarvasoknál pedig két gida jött a világra, nem is beszélve a ritka cebui disznóknál született három kismalacról. A csupasz turkálóknál négy, a nagy maráknál kettő, a luzoni kéregpatkányknál pedig egy kölyök született.

Az idén kelt madárfiókák közül külön is említést érdemel a két skarlátszárnyú papagáj, a bronzszárnyú és a sörényes galamb, a kaffer szarvasvarjú, az öt borzas és öt rózsás gödény, a két batla, a pápaszemes pingvin és a nyolc chilei fütyülőréce, a koronásdaru fiókákról már nem is beszélve. De még a hüllők körében sem maradt el a gyermekáldás: a szakállas agámáknál például vagy öt tucatnyi utóddal gyarapodtunk az elmúlt esztendőben.