Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Kormoránfiókák a Nagy-tó térségében 2016. március 11.

Pezseg az élet a Nagy-tó körül! A part menti fákon fészkelő kormoránok közül több is fiókákat nevel, s mivel a kicsik már nem is olyan aprók, lentről is elég jól lehet látni, amint a szülők nagy buzgalommal és fáradhatatlanul etetik őket.

A Nagy-tó víztükrén és partjai mentén látható madaraknak csak egy része tartozik bele az Állatkert tulajdonképpeni gyűjteményébe. Más részük olyan Magyarországon őshonos madárfaj, amely önkéntes alapon választotta magának ezt az élőhelyet. Ilyen állatok a tó térségében, sőt a kert más részein is nagy számban előforduló tőkés récék (népiesen vadkacsák), a szürke gémek, illetve a kormoránok is. Utóbbi két fajnak ráadásul a fészkeit is láthatjuk a tó partján álló sudár fák ágain.

Állatkertünk fotósa ezúttal a kormoránok, másik nevükön kárókatonák fészkeit leste meg. Több szülőpár is fiókát, illetve fiókákat nevel, az egyikük fészkében történetesen két fióka cseperedik. S mivel a kicsik már nem is annyira kicsik, a fákhoz közel eső sétányokról föltekintve, vagy – az élesebb szeműeknek – a tó túlpartjáról nézve is jól láthatóak. A fészeknél természetesen rendszeresen feltűnik a két szülő valamelyike, hogy megetesse a türelmetlen és szinte csillapíthatatlan éhségű fiókákat.