Nyitvatartás

H-P:9.00-17.30 Szo-V:9.00-18.00
Bővebben>>>Tavasz

Jegyárak, jegyvásárlás

Felnőtt jegy: 5000 HUF Gyermek jegy: 3500 HUF

Légy ott az óriásvidráknál! 2021. június 16.

Múlt hétvégén megkezdődtek a Légy ott! élményprogramok, látványetetésekkel, állattréningekkel, érdekes bemutatókkal. Ezek egyike az óriásvidra család etetése minden délben, amelyből most kisfilmen mutatunk ízelítőt.

A Dél-Amerikában őshonos, ritka és veszélyeztetett óriásvidrák a hazai állatkertek közül egyedül Budapesten csodálhatók meg. Nálunk viszont már komoly hagyománya van a tartásuknak, sőt mi több, már gyermekáldás is volt náluk! Így egy egész családot mutatunk be: a szülőket, Cumanát és Madidit, és az ősszel született, de azóta sokat nőtt kölyköket, Bahiát és Manút.

Óriásvidráinknál minden nap délben tartunk látványetetést: az állatok ilyenkor bemutatják, milyen mozgékonyak és játékosak. Ahogy a kisfilmen is látni, a fő táplálékukat jelentő halak mellett örömmel fogadják a kókuszdiót is, hiszen azzal meg jókat lehet játszani. Az önfeledt pancsolás aztán a fűben való hempergéssel és birkózással ér véget.
A látványetetés, amelynek az „Óriásvidrák birodalma" címet adtuk, csak egy a Légy ott! élményprogramok sorában. Hiszen délelőtt 10-től délután fél 5-ig szinte minden egész és félórában kínálunk valamilyen érdekes látnivalót, a fóka-mókától a ragadozók látványetetésén és a gorillák ebédjén át egészen az elefántiskoláig. Az élményprogramokról részletesebb információ itt olvasható.

Az óriásvidrákról egyébként még érdemes elmondani azt is, hogy több ok miatt is foglalkozunk velük. Ezek a mozgékony és játékos állatok sok vidám pillanatot okoznak látogatóinknak, de tartásuk és szaporításuk természetvédelmi szempontból is fontos! Büszkék vagyunk arra, hogy intézményünk egyike azon kevés állatkertnek, amely sikerrel szaporította ezt a fajt, és arra is, hogy tavalyelőtt egyik óriásvidránkat Argentínába küldtük, ahol egy olyan élőhelyre telepítik vissza, ahol korábban ugyan éltek ilyen állatok, de ahonnan már évtizedekkel ezelőtt kipusztultak, így a helyi természetvédők most állatkerti születésű állatok visszatelepítésével igyekeznek a fajt újra meghonosítani.

Kíváncsi vagy, hogy mi történt mostanában még az Állatkertben? Ide kattintva elolvashatod további híreinket.